Angajați stimulați să revină la munca de la birou prin oferirea de mâncare ieftină

Angajați stimulați să revină la munca de la birou prin oferirea de mâncare ieftină
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

Angajatorii din Londra încep să folosească atractivitatea oferită de mâncarea subvenționată pentru a-i face pe angajați să revină la munca de la birou, potrivit directorului companiei de catering Compass Group Plc., transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există foarte multă mâncare de consolare", pe lângă accentul pe sănătate și wellness, spune directorul general de la Compass, Dominic Blakemore. "Avem în continuare fish and chips în zilele de vineri, iar puiul katsu curry a devenit unul din cele mai populare feluri de mâncare din meniuri", adaugă Dominic Blakemore.

ING Bank România a fost sancționată cu 20.000 de euro CITEȘTE ȘI ING Bank România a fost sancționată cu 20.000 de euro

Compass Group, una din cele mai mari companii de catering, cu mii de clienți la nivel mondial, a înregistrat o creștere a numărului de angajatori care oferă mese subvenționate drept "unul din cele mai importante instrumente pentru a readuce oamenii înapoi la birou", a mai spus Blakemore, menționând și faptul că clienții companiei se îndreaptă spre feluri de mâncare mai ieftină, scrie Agerpres.

"Poate fi pui în loc de porc, pot fi alternative în funcție de ceea ce este cel mai scump. Putem înlocui somonul cu păstrăvul, carnea albă cu fructele de mare și atunci putem oferi un avantaj în termeni de costuri în beneficiul clientului", precizează Dominic Blakemore.

Mesele ieftine la locul de muncă pot fi o modalitate prin care angajații de la birouri pot contracara impactul pe care inflația accelerată și dobânzile ridicate îl au asupra portofelului lor. Îngrijorările cu privire la securitatea locului de muncă este un alt factor care încurajează revenirea angajaților la birou, pe măsură ce economia încetinește. În timp ce unele birouri au fost practic închise în primele zile ale pandemiei, ca urmare a recomandărilor guvernelor privind munca de acasă, Blakemore spune că în prezent birourile sunt ocupate de clienții Compass în medie mai mult de trei zile pe săptămână. Înainte de pandemie gradul mediu de ocupare era de aproximativ patru zile pe săptămână.

Un studiu recent efectuat de platforma LinkedIn a descoperit că este posibil ca munca de la distanță să fi trecut de momentul de vârf în Marea Britanie, în condițiile în care unele companii au început deja să reducă programul de lucru flexibil pentru actualii angajați.

"În fiecare lună vedem cum acest lucru se intensifică. Mă aștept ca într-un context economic dificil să vedem mai multă prezență la birou", a spus Dominic Blakemore. 

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
angajati
mancare