Compania indiană Tata a ales să construiască o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în sud-vestul Angliei

Compania indiană Tata a ales să construiască o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în sud-vestul Angliei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Compania indiană Tata a ales să construiască o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în sud-vestul Angliei, a relatat Bloomberg, o victorie care va sprijini industria auto a țării în condițiile concurenței globale acerbe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tata a ales un loc din Somerset pentru a furniza o nouă gamă de vehicule electrice Jaguar și Land Rover și urmează să își prezinte decizia cel mai devreme săptămâna aceasta, se arată în articolul Bloomberg, care citează persoane care cunosc planurile, scrie News.ro.

Europa vrea ca achizițiile comune de gaze să devină ceva permanent CITEȘTE ȘI Europa vrea ca achizițiile comune de gaze să devină ceva permanent

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că nu există nicio actualizare cu privire la termenele pentru un anunț, în timp ce Tata a refuzat să comenteze informația.

Au existat luni de speculații în jurul locului unde va fi construită fabrica.

Tata, un conglomerat cu interese în software, oțel, mașini și companii aeriene, a ales între Marea Britanie și Spania pentru amplasamentul fabricii.

Fabrica ar fi o victorie majoră pentru Marea Britanie, care încearcă să ajungă din urmă alte țări în cursa globală de a construi unități de fabricare a bateriilor vehiculelor electrice (EV) la nivel local. esențiale pentru producătorii de automobile care se bazează pe bateriile grele, construite în apropierea fabricilor lor de mașini.

Marea Britanie și-a exprimat îngrijorarea față de Legea de reducere a inflației din Statelor Unite, care promite subvenții de sute de miliarde de dolari industriilor verzi, ministrul de Finanțe Jeremy Hunt afirmând că guvernul nu are sume mari de bani pentru subvenții similare.

Producția de baterii autohtonă va ajuta, de asemenea, producătorii britanici de automobile să respecte regulile comerciale post-Brexit, care le vor impune să se aprovizioneze cu mai multe componente pentru vehicule electrice la nivel local, pentru a evita tarifele pentru comerțul dintre Regatul Unit și UE, începând cu 2024.

VIDEO Solicitare inedită. Un român s-a dus cu trei teancuri de bancnote arse la BNR CITEȘTE ȘI VIDEO Solicitare inedită. Un român s-a dus cu trei teancuri de bancnote arse la BNR

Guvernul a declarat anterior că este în discuții cu UE pentru relaxarea acestor reguli, după un avertisment al gigantului auto Stellantis că ar fi obligat să închidă fabricile, cu pierderea a mii de locuri de muncă, dacă s-ar confrunta cu tarife.

Alegerea Marii Britanii de către Tata ar oferi, de asemenea, un impuls pentru guvernul primului ministru Rishi Sunak, care s-a angajat să crească economia și a conturat o serie de obiective net zero, inclusiv interzicerea vânzării de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2030.

Locul propus este deținut de Salamanca Group, o companie privată axată pe servicii bancare comerciale. Grupul nu a comentat când a fost contactat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
tata
vehicule electrice
baterii