Cotațiile petrolului, sub presiune pentru a 3-a zi pe fondul așteptărilor pesimiste privind evoluția cererii

Cotațiile petrolului, sub presiune pentru a 3-a zi pe fondul așteptărilor pesimiste privind evoluția cererii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 aug 2021

Cotațiile petrolului au scăzut pentru a treia zi consecutivă miercuri, în contextul creșterii stocurilor de petrol din SUA și al așteptărilor pesimiste privind evoluția cererii în China, țară afectată de răspândirea rapidă a variantei delta a coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Varianta delta a fost detectată în aproape jumătate din cele 32 de provincii din China în ultimele două săptămâni, iar cel puțin 46 de orașe și-au sfătuit locuitorii să nu se deplaseze decât în scopuri esențiale, scrie Bloomberg.

Între timp, cel mai recent raport al Administrației americane pentru Informații în Energie (EIA) a arătat o creștere surprinzătoare a stocurilor de petrol din SUA în ultima săptămână, cu 3,63 milioane de barili, în condițiile în care analiștii și American Petroleum Institute (API) estimau un declin de circa 4 milioane de barili.

EXCLUSIV Dispute pe rectificarea bugetară: Fondul de Rezervă Bugetară, suplimentat cu 3 miliarde lei pentru primari, în contextul Congresului PNL CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dispute pe rectificarea bugetară: Fondul de Rezervă Bugetară, suplimentat cu 3 miliarde lei pentru primari, în contextul Congresului PNL

Petrolul Brent era cotat la 70,53 dolari/baril în jurul orei 19:45 miercuri (ora României), în scădere cu 2,61% față de referința de ieri. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) consemna un recul de 3,42%, până la prețul de 68,12 dolari/baril.

Introducerea de noi restricții în Asia pentru limitarea răspândirii coronavirusului riscă să afecteze cererea globală de petrol într-un moment în care OPEC și aliații au agreat să majoreze producția comună.

“Atenția rămâne îndreptată spre riscurile asupra cererii generate de răspândirea rapidă a variantei delta în importatorul-cheie China”, potrivit analiștilor Saxo Banks.

Cotațiile petrolului, sub presiune pentru a 3-a zi pe fondul așteptărilor pesimiste privind evoluția cererii

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii petrol
petrol brent
preturi petrol
wti
opec
china
coronavirus
eia
stocuri petrol sua