Creșterea economică în UE și zona euro a depășit estimările inițiale în trimestrul al doilea

Creșterea economică în UE și zona euro a depășit estimările inițiale în trimestrul al doilea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 sep 2022
Economia zonei euro a înregistrat în trimestrul al doilea o creștere mai mare decât se estimase inițial, susținută de cheltuielile de consum și cele guvernamentale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
PIB-ul a crescut cu 0,8% față de precedentele trei luni - mai mult decât estimarea anterioară de 0,6%.
 
Și creșterea economică la nivelul întregii Uniuni Europene a depășit estimările inițiale, PIB-ul urcând cu 0,7% față de primul trimestru. Spre comparație, estimările anterioare indicau o creștere de 0,6%.
Pot ajutoarele de 375 de miliarde de dolari acordate de Europa să țină suficient de cald gospodăriilor? Situația pe țări. Iarna va fi mohorâtă pe întreg continentul CITEȘTE ȘI Pot ajutoarele de 375 de miliarde de dolari acordate de Europa să țină suficient de cald gospodăriilor? Situația pe țări. Iarna va fi mohorâtă pe întreg continentul Deși cifrele arată că economia zonei euro a fost mai solidă decât indicau estimările până la începutul verii, aceasta se confruntă cu o creștere puternică a costurilor la energie și cu posibile probleme de aprovizionare cu gaze naturale din cauza războiului Rusiei din Ucraina. Analiștii se tem că blocul comunitar se află în pragul unei recesiuni, sondajele de opinie  arătând că fabricile încetinesc deja activitatea, în timp ce puterea de cumpărare a consumatorilor se deteriorează, notează Bloomberg.

În timp ce Germania nu a înregistrat aproape nicio creștere, economia Franței a crescut cu 0,5% față de trimestrul precedent, iar economiile Italiei și Spaniei au urcat cu 1,1%. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pib
eurostat
crestere economica