Deutsche Telekom discută preluarea participației Softbank la T-Mobile US, al treilea operator telecom din SUA

Deutsche Telekom discută preluarea participației Softbank la T-Mobile US, al treilea operator telecom din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mai 2021

Deutsche Telekom negociază cumpărarea pachetului de acțiuni pe care japonezii de la Softbank îl dețin la T-Mobile US, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Softbank are o participație de 8,5% la T-Mobile US. Deutsche Telekom deține, în prezent, 43% din acțiunile T-Mobile US, iar preluarea acțiunilor Softbank ar contribui la obținerea unui pachet de control.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

În 2020, SoftBank a obținut 14,8 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni T-Mobile către investitori instituționali. La acel moment, Deutsche Telekom a primit dreptul de a cumpăra o parte din acțiunile rămase la un preț prestabilit.

În 2019, T-Mobile US, controlată de Deutsche Telekom, a agreat să fuzioneze, în SUA, cu rivalul Sprint. Fuziunea a fost finalizată anul trecut, ceea ce a condus la majorarea veniturilor chiar și în pandemie.

Valoarea tranzacției a fost de circa 26 de miliarde de dolari.

Directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges, declara, în 2020, că grupul german vizează poziția de lider de piață în SUA, după ce subsidiara T-Mobile US a finalizat preluarea rivalului Sprint. 

Finalizarea fuziunii dintre T-Mobile US și Sprint a cimentat poziția a treia deținută de T-Mobile în topul operatorilor telecom din SUA, după AT&T și Verizon.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
softbank
t-mobile