T-Mobile US și Sprint, aproape de finalizarea fuziunii care va crea un gigant de 100 miliarde dolari

T-Mobile US și Sprint, aproape de finalizarea fuziunii care va crea un gigant de 100 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 iul 2019

Departamentul de Justiție al SUA a aprobat fuziunea de 26 miliarde de dolari dintre T-Mobile US și rivalul Sprint, numărul trei, respectiv numărul patru pe piața americană de telecomunicații, eliminând unul dintre cele mai mari obstacole din calea operațiunii, care ar crea un gigant cu o valoare de piață de aproape 100 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au fost de acord să vândă mai multe active din zona comunicațiilor wireless companiei Dish Network pentru a primi aprobarea autorităților, scrie Bloomberg, care citează un comunicat al Departamentului de Justiție.

T-Mobile, companie controlată de germanii de la Deutsche Telekom și Sprint, al cărei acționar majoritar este grupul japonez SoftBank, s-au angajat, totodată, să construiască o rețea 5G care să acopere 97% din populația SUA într-un interval de trei ani.

De ce se apreciază francul elvețian și care sunt perspectivele pentru această vară CITEȘTE ȘI De ce se apreciază francul elvețian și care sunt perspectivele pentru această vară

Acțiunile T-Mobile s-au apreciat cu 3,5% pe bursa de la New York în urma anunțului, iar titlurile Sprint, cu 6%.

Cei doi operatori telecom au agreat, în primăvara anului trecut, să își combine operațiunile, într-o tranzacție de peste 26 miliarde de dolari. Companiile au mai încercat anterior să fuzioneze, însă s-au lovit de refuzul autorităților de reglementare.

Concesiile oferite vineri înlătură îngrijorările Departamentului de Justiție cu privire la restrângerea mediului concurențial în sectorul comunicațiilor wireless și aduce companiile mai aproape de finalizarea fuziunii.

Tranzacția mai necesită aprobarea Comisiei Federale pentru Comunicații. În plus, cele două companii se confruntă cu un litigiu inițiat de autoritățile din multe state americane, care încearcă să blocheze fuziunea, pe motiv că ar afecta negativ consumatorii.

În funcție de prețul acțiunilor la închiderea sesiunii bursiere de joi, compania rezultată în urma fuziunii dintre T-Mobile și Sprint va avea o valoare de piață de aproximativ 98,7 miliarde de dolari.

Noua companie va avea circa 130 milioane de abonați, număr apropiat de cel al rivalilor direcți Verizon Communications și AT&T, aflați pe primele două locuri pe piața de profil din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
t-mobile us
sprint
fuziune
departamentul de justitie
aprobare
concesii