După Glovo, și Deliveroo trece la concedieri

După Glovo, și Deliveroo trece la concedieri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 feb 2023

Platforma de livrări de mâncare Deliveroo va renunța la aproximativ 9% din forța sa de muncă, în contextul în care compania se concentrează pe profit și pe o modalitate de a face față unui "mediu dificil pentru consumatori".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania britanică, cu operațiuni pe 11 piețe din Europa și Asia, a anunțat că își va reduce forța de muncă cu 9%, sau 350 de angajați, concedierile urmând să afecteze rolurile la toate nivelurile.

“Operăm într-o industrie extrem de competitivă și, în același timp, ne aflăm și într-un mediu dificil de consum pe majoritatea piețelor noastre. Ne confruntăm cu o inflație record, creșterea ratelor dobânzilor, o criză energetică și temeri de recesiune în Marea Britanie. Trebuie să ne conducem afacerea în cel mai eficient mod posibil pentru a face față acestor provocări și să ne uităm atent la baza noastră de costuri”, a declarat Will Shu, cofondatorul și directorul general al Deliveroo, într-un mesaj adresat angajaților.

FOTO Ambasadorul SUA în România a sosit la București CITEȘTE ȘI FOTO Ambasadorul SUA în România a sosit la București

Și rivalul spaniol Glovo a anunțat recent că își va reduce forța de muncă, cu 6,5% (250 de angajați), pe fondul scăderii comenzilor și al unei structuri ineficiente, în contextul creșterii rapide din pandemie.

Shu a precizat că unii angajați ar putea fi redistribuiți pe alte posturi, astfel că numărul concedierilor la Deliveroo ar putea scădea spre 300.

“În ultimii ani ne-am crescut numărul de angajați foarte repede. Acesta a fost un răspuns la ratele de creștere fără precedent, susținute de vânturile din spate aduse de Covid. În schimb, acum ne confruntăm cu vânturi economice din față, grave și neprevăzute”, a adăugat Shu, citat de Bloomberg.

Shu a declarat că se aștepta ca rata de creștere să se mențină puternică pentru mai mult timp și că nu a anticipat că vor apărea “atât de mulți factori macroeconomici adverși deodată”.

“Este responsabilitatea mea (…) și nu voi mai face aceleași greșeli în viitor”, a precizat Shu.

Acțiunile Deliveroo se depreciau cu 1,2% pe bursa de la Londra în jurul orei 18:00 (ora României). Compania, care s-a listat în 2021 la o valoare de piață de 7,6 miliarde de lire sterline, este evaluată în prezent la 1,54 miliarde de lire.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
deliveroo
concedieri
livrare mancare la domiciliu
angajati