CONFIRMARE Producătorul Lactate Natura, cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița, suspendă producția 3 ani

CONFIRMARE Producătorul Lactate Natura, cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița, suspendă producția 3 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Producătorul de lapte și brânză Lactate Natura, controlat de SIF Oltenia, își va suspenda producția timp de trei ani, începând de astăzi, după cum a anunțat Profit.ro în luna decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Capitalul social va fi redus cu 8,1 milioane lei, de la 14,09 milioane lei la 5,99 milioane lei, prin micșorarea numărului de acțiuni de la 11.277.401 acțiuni, la 4.797.401 acțiuni cu o valoare nominală de 1,25 lei/acțiune.

Netflix a prezentat planuri de a restrânge partajarea parolelor pentru conturile de pe platforma sa de streaming CITEȘTE ȘI Netflix a prezentat planuri de a restrânge partajarea parolelor pentru conturile de pe platforma sa de streaming

Reducerea capitalului social se realizează pentru acoperirea parțială a pierderii raportate a societății înregistrată în situațiile financiare auditate ale societății la 31 decembrie 2021.

Lactate Natura are o capitalizare de 16,69 milioane lei.

Producătorul a avut pierderi de 1,1 milioane lei în prima parte a anului trecut și venituri totale de mai mici cu 45%, de 2,53 milioane lei. Capacitatea de producție a liniei de fabricație deținută de companie este de 40.000 litri lapte pe zi, însă comenzile au fost cu 70-80% mai mici.

INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit

În anul 2021, pierderile s-au ridicat la 2,51 milioane lei, iar cantitatea de lapte procesată a scăzut cu 51% față de 2020.

Compania este listată la BVB cu simbolul INBO. SIF Oltenia deține 93,7% din acțiuni.

Lactate Natura a fost lansată în 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița, fiind cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din județul Dâmbovița și având, cumulat, o tradiție de peste 50 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
dambovita