Economiștii Bloomberg văd o recesiune în Marea Britanie în semestrul al doilea

Economiștii Bloomberg văd o recesiune în Marea Britanie în semestrul al doilea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 nov 2023
Economia Marii Britanii s-a contractat în trimestrul al treilea și va avea o recesiune în a doua jumătate a anului, după ce creșterea ratelor de dobândă și a șomajului au făcut ca gospodăriile să fie mai precaute în privința cheltuielilor, potrivit unei analize realizate de Bloomberg Economics.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Cercetarea realizată de economiștii Bloomberg, estimează că există 52% șanse ca în a doua jumătate a acestui an să aibă loc o recesiune ușoară, definită prin două trimestre consecutive de contracție. Analiza a fost publicată luni, înainte de datele oficiale privind produsul intern brut, care vor fi publicate vineri.
Uber și Lyft vor plăti sute de milioane de dolari pentru a soluționa plângeri legate de furtul salariilor unor șoferi CITEȘTE ȘI Uber și Lyft vor plăti sute de milioane de dolari pentru a soluționa plângeri legate de furtul salariilor unor șoferi

O recesiune ar fi o bătaie de cap pentru premierul Rishi Sunak, care se pregătește pentru alegerile de anul viitor. De asemenea, o recesiune ar putea crește șansele ca Banca Angliei să pivoteze spre reducerea ratelor de dobândă, mai ales dacă inflația a scăzut brusc.

"Este o luptă strânsă între stagnare și o contracție ușoară, dar șansele sunt înclinate marginal în favoarea celei din urmă. Riscurile sunt ca scăderea producției să fie puțin mai accentuată decât am prevăzut", spun economiștii Bloomberg.
 
Economiștii estimează că PIB-ul a scăzut cu 0,1% în cele trei luni încheiate în septembrie, potrivit unui sondaj Bloomberg. BOE se așteaptă ca șomajul, care este acum de 4,3%, să crească la 5,1% până în 2026.
viewscnt
Afla mai multe despre
bloomberg economics
marea britanie
recesiune