Elon Musk îl devansează pe Bill Gates într-un top al miliardarilor realizat de Bloomberg

Elon Musk îl devansează pe Bill Gates într-un top al miliardarilor realizat de Bloomberg
scris 24 nov 2020

Antreprenorul Elon Musk l-a devansat pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari, în clasamentul miliardarilor publicat luni de Bloomberg, citat marți de dpa.

De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creșterea cu 6,5% a prețului acțiunilor companiei sale de mașini electrice Tesla, scrie Agerpres.

 Trump admite că tranziția către administrația Biden poate începe CITEȘTE ȘI Trump admite că tranziția către administrația Biden poate începe

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, șeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index.

Pe locul al treilea în acest top al super-bogaților se află acum Bill Gates, cu "doar" 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulți bani, notează dpa.

Clasamentele cum este și cel realizat de Bloomberg se bazează pe informații publice privind valorile deținute ca acțiuni, proprietăți imobiliare, obiecte de artă și alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
bill gates