Elveția: Exporturile de ceasuri au urcat la un nivel record, în urma majorării cererii din SUA și Qatar

Elveția: Exporturile de ceasuri au urcat la un nivel record, în urma majorării cererii din SUA și Qatar
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2022

Exporturile de ceasuri elvețiene au atins în noiembrie un nivel ridicat record, majorarea cererii în SUA și Qatar compensând declinul din China, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Datele statistice publicate de Federația Industriei Elvețiene de Orologerie arată că exporturile de ceasuri au crescut cu 10,9% în noiembrie, la nivelul record lunar de 2,4 miliarde franci elvețieni (2,6 miliarde de dolari). În primele 11 luni din acest an, exporturile au totalizat 22,9 miliarde franci elvețieni, un avans de 11,9% față de perioada similară din 2021, și în grafic pentru a atinge cel mai bun an înregistrat vreodată de acest sector, scrie Agerpres.

Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani CITEȘTE ȘI Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani

Cele mai căutate în noiembrie au fost ceasurile cu prețuri mai mari de 3.000 de franci elvețieni, cu o creștere de 15,7%, în timp ce livrările de ceasuri cu prețuri sub 200 de franci elvețieni au urcat cu 155,6%, deși exporturile de ceasuri cu prețuri între 200 și 500 de franci elvețieni au scăzut cu 30%.

Retailerii din Qatar și-au majorat stocurile de ceasuri scumpe înaintea Cupei Mondiale la fotbal, exporturile înregistrând o expansiune de 112% în noiembrie, la 36 milioane de franci elvețieni, față de perioada similară din 2021.

Cererea pentru ceasuri de lux a înregistrat o creștere fără precedent, din ce în ce mai mulți consumatori bogați, în special americani, descoperind în timpul pandemiei brandurile elvețiene, de la Rolex și Omega la Patek Philippe.

Exporturile în SUA au urcat cu 33% în noiembrie, față de perioada similară din 2021, în timp ce importurile Chinei de ceasuri elvețiene au scăzut cu 11,5%, în contextul restricțiilor impuse de autoritățile de la Beijing, în urma cazurilor de Covid.

Anul trecut, Statele Unite au depășit China, devenind principala piață pentru ceasurile elvețiene.

Industria de orologerie reprezintă aproximativ 10% din exporturile totale ale Elveției și asigură aproximativ 57.000 de locuri de muncă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ceasuri
elvetia