Estimare Goldman Sachs: Apple poate pierde 29% din profit în urma unei interziceri în China

Estimare Goldman Sachs: Apple poate pierde 29% din profit în urma unei interziceri în China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mai 2019

Profitul Apple poate să scadă cu 29% în cazul în care China va decide să se răzbune pe SUA prin interzicerea produselor gigantului IT, potrivit estimărilor băncii de investiții Goldman Sachs, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Analiștii Goldman nu și-au exprima însă părerea în legătură cu probabilitatea unei decizii împotriva Apple în China, iar deocamdată o astfel de măsură nu a fost adusă oficial în discuție. 
 
Totodată, Apple depinde de China și pentru procesul de producție. Deși unele dintre componentele iPhone sunt fabricate în alte țări, o mare parte din lanțul de aprovizionare al iPhone, alături de procesul de asamblare, este în China, iar dacă autoritățile chineze ar decide restricționarea producției, Apple nu ar reuși, în viziunea Goldman Sachs, să mute procesul de fabricație suficient de rapid pentrua evita o lovitură. Foxconn, care asamblează dispozitive pentru Apple, a anunțat anterior că o parte din producția de iPhone-uri va fi mutată, anul acesta, din China în India.
 
Războiul dintre SUA și China riscă deja să afecteze costurile Apple, cu potențial impact pentru consumatorii finali, prin majorarea tarifelor la importuri.

Potrivit unei estimări publicate săptămâna trecută de J.P. Morgan, smartphone-urile produse de Apple ar putea ajunge să coste cu 14% sau chiar mai mult decât în prezent, dacă președintele Trump adoptă taxe mai mari pentru importurile din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
interzicere apple
huawei
sua-china
goldman sachs