Theresa May vine cu o serie de promisiuni, inclusiv șansa unui nou referendum legat de Brexit

Theresa May vine cu o serie de promisiuni, inclusiv șansa unui nou referendum legat de Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mai 2019

Premierul britanic Theresa May le-a oferit parlamentarilor șansa să voteze dacă Marea Britanie va susține sau nu un nou referendum pe tema ieșirii din Uniunea Europeană, cu condiția ca aceștia să susțină, la începutul lunii viitoare, acordul legat de Brexit negociat cu blocul comunitar, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Venim cu o nouă ofertă pentru a ajunge la un consens în Parlament. Este singura cale de a finaliza Brexit", a declarat May.

May s-a întâlnit astăzi cu membri ai Cabinetului său, venind cu propuneri de măsuri care ar putea crește șansele ca acordul privid Brexit să treacă de Parlament, după trei respingeri. Printre altele, May a promis modificări legislative care să asigure muncitorilor britanici drepturi care să nu fie "mai puțin favorabile" decât cele din UE. Totodată, premierul a promis că standardele de mediu nu vor fi diminuate, Marea Britanie va rămâne aliniată cu reglementările UE relevante în timp controalelor vamale, iar obiectivele negocierilor și tratatele finale legate de legăturile viitoare cu UE vor trebui aprobate de parlament.

Totodată, guvernul britanic va căuta soluții alternative la așa-numit "backstop" până în decembrie 2020, iar Marea Britania va rămâne "aliniată" cu Irlanda de Nord indiferent de situație.

INFOGRAFICE Blocajul financiar se accentuează: 7 din 10 companii își plătesc cu greu facturile CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Blocajul financiar se accentuează: 7 din 10 companii își plătesc cu greu facturile

Premierul britanic Theresa May va aduce în fața parlamentarilor britanici în prima săptămână din luna iunie, pentru a patra oară, acordul de retragere a Marii Britanii din UE, în speranța că va reuși să obțină, până la urmă, votul acestora. Cel de-al patrulea vot va viza și măsurile suplimentare promise de May.

Acordul propriu-zis legat de Brexit, negociat cu UE, nu poate fi modificat, însă Bruxelles-ul este deschis la reformularea declarației politice privind legăturile viitoare dintre Marea Britanie și Uniune, inclusiv relațiile vamale, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
acord brexit
referendum brexit
al doilea referendum
theresa may