Fondul Elliott Management al miliardarului "vultur" Paul Singer intră în acționariatul asigurătorului NN și cere schimbări în companie

Fondul Elliott Management al miliardarului "vultur" Paul Singer intră în acționariatul asigurătorului NN și cere schimbări în companie
scris 20 feb 2020

Elliott Management, fond deținut de miliardarul Paul Singer, a achiziționat o participație de circa 3% la asigurătorul olandez NN și cere schimbări pentru "crearea de valoare" în cadrul companiei, potrivit Bloomebrg.

NN are o valoare de piață de circa 13 miliarde de euro.

Singer, supranumit "Vulturul", este unul dintre cei mai agresivi investitori activiști și, doar în ultimul an, a făcut presiuni pentru schimbări la AT&T, Softbank sau EBay.

Conglomeratul GFG Alliance va investi 1 miliard de euro în combinatul din Galați și lansează construcția unei noi fabrici locale. “Pregătim Liberty Galați pentru a deveni un campion regional.” CITEȘTE ȘI Conglomeratul GFG Alliance va investi 1 miliard de euro în combinatul din Galați și lansează construcția unei noi fabrici locale. “Pregătim Liberty Galați pentru a deveni un campion regional.”

Potrivit surselor Bloomberg, Singer vrea ca NN să ia în calcul vânzarea unor active pentru reducerea costurilor, fiind totodată îngrijorat în legătură cu expunerea prea mare a companiei la riscul ca asigurații să trăiască până la vârste mai îndelungate.

Pentru a influența managementul companiei, fondul de investiții s-a aliat cu fostul director Allianz, Dieter Wemmer, care a cumpărat la rândul său o particiapție de NN.

Investiția Elliott și Wemmer reflectă "convingerile acestora în legătură cu oprtunitătea de a crea valoare în mod sustenabil în cadrul companiei", potrivit unui anunț al fondului de investiții.

Grupul Elliott este și unul din acționarii Fondului Proprietatea, prin vehiculele financiare Manchester Securities Corp. și Beresford Energy, însă și-a redus drastic  participația care, pe vârful de la sfârșitul anului 2016, se ridica la aproximativ 21% din titlurile Fondului. În prezent, fondul miliardarului "vultur" Paul Singer mai deține doar circa 3% din acțiunile Fondului Proprietatea.

NN Asigurări de Viață este cel mai mare jucător local de profil. Compania este prezentă și pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III).

viewscnt
Afla mai multe despre
elliott
nn
time warner
paul singer
restructurare nn
fondul proprietatea
nn asigurari