Fosta șefă a diplomației austriece, propusă pentru un loc în boardul Rosneft

Fosta șefă a diplomației austriece, propusă pentru un loc în boardul Rosneft
scris 4 mar 2021

Guvernul rus a propus-o pe Karin Kneissl, fostă șefă a diplomației austriece, pentru un loc în consiliul director al gigantului petrolier Rosneft PJSC, potrivit unui ordin publicat în monitorul oficial, transmite Bloomberg.

În 2018, când Karin Kneissl ocupa postul de ministru de Externe al Austriei, ea a fost criticată vehement pentru că l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin la căsătoria ei și pentru că a valsat cu el în fața camerelor televiziunii ruse. Ea i-a mulțumit atunci șefului statului rus cu o reverență. Începând din 2019, Kneissl nu mai este ministru, dar contribuie în mod regulat cu comentarii pentru postul de televiziune RT finanțat de Kremlin, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Dacă acționarii Rosneft vor aproba numirea lui Karin Kneissl la Adunarea Generală Anuală, fosta șefă a diplomației austriece se va alătura fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care începând din 2017 este președinte al consiliului director de la Rosneft.

Chiar dacă statul rus și-a redus participația pe care o deține la Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, până la puțin peste 40%, Kremlinul este în continuare cel mai mare acționar, ceea ce înseamnă că cel mai probabil persoana pe care a nominalizat-o va fi aprobată.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
karin kneissl