Tranzacție: Producătorul ochelarilor Ray-Ban preia rivalul olandez GrandVision într-un acord de 7,1 miliarde euro

Tranzacție: Producătorul ochelarilor Ray-Ban preia rivalul olandez GrandVision într-un acord de 7,1 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2019

Producătorul de ochelari și lentile EssilorLuxottica, printre cei mai mari jucători din industria globală de profil, cu mărci precum Ray-Ban și Oakley în portofoliu, a semnat un acord pentru preluarea unei participații majoritare din acțiunile retailerului olandez de ochelari GrandVision, într-o tranzacție ce evaluează compania olandeză la peste 7 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au anunțat că poartă discuții pe marginea unui acord în urmă cu două săptămâni.

EssilorLuxottica va plăti ce puțin 28 de euro pe acțiune pentru pachetul de 76,72% din acțiunile GrandVision deținut de HAL Holding, prețul urmând să crească la 28,42 euro pe acțiune dacă tranzacția nu va fi finalizată în următoarele 12 luni, scrie Bloomberg.

5 bănci majore, inclusiv JP Morgan și Barclays - ținta unui proces colectiv pentru manipularea pieței valutare CITEȘTE ȘI 5 bănci majore, inclusiv JP Morgan și Barclays - ținta unui proces colectiv pentru manipularea pieței valutare

La prețul de 28 euro pe acțiune, acordul evaluează GrandVision la 7,1 miliarde de euro, pachetul de acțiuni deținut de HAL fiind estimat la aproximativ 5,5 miliarde de euro.

Acțiunile GrandVision s-au apreciat cu până la 5,4% pe bursa de la Amsterdam miercuri, iar titlurile EssilorLuxottica au crescut cu peste 4%.

După finalizarea tranzacției, EssilorLuxottica va lansa o ofertă publică obligatorie pentru preluarea restului de acțiuni la GrandVision, compania olandeză urmând să fie delistată ulterior.

Achiziția GrandVision, companie care comercializează ochelari de vedere și de soare, lentile de contact și rame pentru ochelari, va extinde rețeaua EssilorLuxottica cu peste 7.200 de magazine în 40 de țări.

GrandVision are 37.000 de angajați și vânzări anuale de 3,7 miliarde de euro.

EssilorLuxottica, companie creată în 2017 în urma fuziunii dintre producătorul francez de lentile Essilor și grupul italian Luxottica, este unul dintre cei mai mari producători de lentile și ochelari la nivel mondial, având peste 150.000 de angajați și vânzări anuale de 16 miliarde de euro.

Portofoliul companiei cuprinde mărci precum Oakley, Ray-Ban, Persol, Oliver Peoples și Vogue Eyewear.

viewscnt
Afla mai multe despre
essilorluxottica
grandvision
acord preluare
ochelari
ray-ban
tranzactie
achizitie