FOTO SpaceX bate palma cu Space Adventures pentru o misiune privată pe orbita Pământului, la o altitudine record

FOTO SpaceX bate palma cu Space Adventures pentru o misiune privată pe orbita Pământului, la o altitudine record
scris 19 feb 2020

Agenția americană de turism spațial Space Adventures a semnat un acord cu SpaceX în vederea trimiterii pe orbita Pământului a până la patru turiști la bordul capsulei Crew Dragon, într-o misiune programată să doboare recordul de altitudine pentru un zbor spațial privat.

Va fi primul zbor turistic în spațiu asigurat în totalitate de tehnologie americană, în condițiile în care SpaceX va furniza și racheta lansatoare pentru capsula Dragon. Anterior, Space Adventures a organizat opt misiuni turistice în spațiu, toate la bordul unor capsule Soyuz.

“Această misiune istorică va deschide calea pentru ca zborurile spațiale să devină posibile în cazul tuturor celor care visează acest lucru”, a declarat președintele și directorul de operațiuni al SpaceX, Gwynne Shotwell într-un comunicat, citat de Bloomberg.

VIDEO Capsula Dragon a SpaceX, lansată cu succes spre Stația Spațială Internațională CITEȘTE ȘI VIDEO Capsula Dragon a SpaceX, lansată cu succes spre Stația Spațială Internațională

Zborul “va oferi turiștilor interesați oportunitatea de a doborî recordul de altitudine pentru o misiune spațială cu persoane particulare și de a vedea Pământul așa cum nu l-a mai văzut nimeni de la programul Gemini”, de la sfârșitul anilor 60, potrivit Space Adventures.

Misiunea va dura cinci zile și este estimată pentru finele anului viitor sau prima jumătate a anului 2022.

Crew Dragon va atinge o altitudine de două până la trei ori mai mare comparativ cu orbita Stației Spațiale Internaționale (ISS), a precizat Eric Anderson, cofondatorul și directorul general al agenției de turism spațial.

ISS orbitează la o altitudine medie de 400 kilometri în jurul planetei.

Capsula Crew Dragon este special concepută de SpaceX pentru transportul astronauților NASA pe ISS. Compania fondată de Elon Musk a finalizat în această săptămână testele acustice înaintea primului zbor al capsulei cu echipaj uman, estimat pentru al doilea trimestru al anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
space adventures
acord
zbor turistic
turisti spatiu
crew dragon
capsula spatiala
orbita pamantului
altitudine record