Tesla a vândut acțiuni cu cel mai mare discount practicat vreodată de companie

Tesla a vândut acțiuni cu cel mai mare discount practicat vreodată de companie

Directorul general Elon Musk

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 feb 2020

Tesla a vândut acțiuni cu cel mai mare discount pe care producătorul l-a oferit în intreaga istorie de 10 ani a companiei, potrivit Bloomberg. Acțiunile, care s-au apreciat puternic în perioada recentă, scad din cauza prețului mic de vânzare a titlurilor nou-emise.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul american de mașini electrice a anunțat ieri lansarea unui oferte publice de acțiuni în urma căreia intenționează să strângă 2 miliarde de dolari.

Acțiunile au fost vândute la prețul de 767 dolari pe unitate, un discount de 5% față de închiderea de joi, cel mai mare oferit vreodată de companie. Discountul este de 10 ori mai mare decât cel oferit la vânzarea de acțiuni derulată de Tesla în luna mai.

Nissan raportează pierderi în trimestrul patru din 2019, pe fondul scăderii vânzărilor pe plan global CITEȘTE ȘI Nissan raportează pierderi în trimestrul patru din 2019, pe fondul scăderii vânzărilor pe plan global

În total, compania a pus la vânzare 2,65 de milioane de acțiuni. În pofida discountului semnificativ, producătorul a atras suma dorită.

Prețul acțiunilor Tesla s-a triplat din luna octombrie, în contextul în care rezultatele financiare ale companiei au surprins pozitiv. Valoarea de piață a companiei depășește, în prezent, capitalizarea combinată a General Motors și Ford, fiind de circa 146 de miliarde de dolari.

Luna trecută, Tesla a atins o capitalizare de 100 miliarde de dolari și a urcat pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcție de valoarea de piață, depășind, în premieră, grupul german Volkswagen. Cel mai valoros constructor auto este, la acest moment, Toyota.

Compania a anunțat că va folosi folosi fondurile atrase din vânzarea de acțiuni pentru a-și consolida bilanțul și în scopuri corporative generale.

Goldman Sachs și Morgan Stanley sunt principalii manageri ai ofertei, iar Barclays, BofA Securities, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank Securities și Wells Fargo Securities sunt administratori.

Cumpărătorii vor primi și opțiuni, în baza cărora vor putea cumpăra acțiuni suplimentare de până la 300 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni tesla
elon musk
valoare tesla