Germania este deschisă să facă pasul istoric de a naționaliza complet cel mai mare importator de gaze al țării

Germania este deschisă să facă pasul istoric de a naționaliza complet cel mai mare importator de gaze al țării
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 sep 2022
Guvernul german și-ar putea majora participația la compania de utilități Uniper cu peste 50% și este deschis să facă pasul istoric de a naționaliza complet cel mai mare importator de gaze al țării, dacă va fi necesar pentru a preveni un colaps al sistemului energetic, relatează Bloomberg News.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Uniper, cu sediul la Dusseldorf, are nevoie de mai mult ajutor din partea statului, după ce a apelat deja la un pachet de sprijin de până la 20 de miliarde de euro, potrivit unor persoane familiarizate cu această problemă.
Proprietarul enciclopediei Britannica ia în calcul listarea la bursă, la o evaluare de peste 1 miliard dolari CITEȘTE ȘI Proprietarul enciclopediei Britannica ia în calcul listarea la bursă, la o evaluare de peste 1 miliard dolari

O creștere bruscă a prețurilor la gazele naturale și reducerea livrărilor din Rusia au provocat pierderi zilnice de milioane de euro pentru companie, ceea ce a determinat guvernul să intervină cu un pachet de salvare în iulie, care i-a oferit o participație de 30%.

Participația de 30% este suficient de mare setfel încât guvernul să aibă drept de veto în cazul deciziilor strategice importante. Fortum Oyj a păstrat o un pachet majoritar de acțiuni.

Uniper, cel mai mare importator de gaze din Germania, a avertizat luna aceasta că ceea ce este mai rău urmează să vină, deoarece preocupările legate de aprovizionarea cu gaze rusești în Europa în toamnă și iarnă continuă să crească prețurile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uniper
energie
gaze
nationalizare