Germania: Perspectivele de afaceri se îmbunătățesc datorită redresării economiei

Germania: Perspectivele de afaceri se îmbunătățesc datorită redresării economiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Perspectivele de afaceri în Germania au crescut pentru a patra lună consecutiv, pe fondul încrederii că economia țării se va redresa semnificativ în acest an, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Indicele publicat de Institutul Ifo privind așteptările companiilor a urcat la 90,4 puncte în mai, de la un nivel revizuit de 89,7 puncte luna precedentă, în timp ce indicele privind actualele condiții a scăzut, scrie Agerpres.

Ferrari va rivaliza cu Tesla printr-un supercar electric CITEȘTE ȘI Ferrari va rivaliza cu Tesla printr-un supercar electric

"Încă nu înregistrăm o redresare deplină. Situația economiei germane se îmbunătățește, dar lent", se observă performanțe mai bune în industrie și construcții", a declarat președintele Ifo, Clemens Fuest, la Bloomberg TV. Acesta a adăugat: "Consumul privat e ca un puzzle, veniturile disponibile se îmbunătățesc dar gospodăriile par să economisească mai mult. Sperăm anul acesta la o îmbunătățire a consumului".

Dar Fuest a avertizat că se mențin presiunile pe fondul înăspririi pieței forței de muncă.

Cea mai mare economie a depășit recesiunea slabă din iarnă, pe fondul vremii favorabile care a sprijinit construcțiile, PIB-ul înregistrând un avans de 0,2% în primul trimestru din 2024. Alți indicatori arată progrese și în alte sectoare, sprijinind redresarea solidă a economiei.

Activitatea în sectorul privat a înregistrat în mai cel mai rapid ritm de creștere din acest an, conform unui studiu al S&P Global, pe fondul avansului din sectorul serviciilor.

Consumatorii ar urma să sprijine redresarea economiei în următoarele trimestre, deoarece beneficiază de pe urma majorării salariilor și a reducerii inflației. Salariile negociate au crescut cu peste 6% în primul trimestru din 2024, arată datele Bundesbank, în timp ce inflația ar urma să rămână sub 3% în mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie