Unele bănci importante cer mai multor angajați să revină la birou timp de cinci zile pe săptămână

Unele bănci importante cer mai multor angajați să revină la birou timp de cinci zile pe săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Giganții bancari Citigroup, HSBC și Barclays au ordonat mai multor angajați să revină la munca de la birou timp de cinci zile pe săptămână, în condițiile în care modificările cadrului de reglementare au făcut mai dificil pentru firmele de pe Wall Street să permită angajaților să muncească de acasă, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Într-un comunicat de presă, Citigroup a informat că a cerut unui număr de aproximativ 600 de angajați din SUA, care anterior erau eligibili să muncească în regim remote, să facă naveta la birourile bănci în regim full-time. Chiar și așa, majoritatea angajaților de la Citi pot continua să lucreze în sistem hibrid, muncind două zile pe săptămână din afara biroului, scrie Agerpres.

Energia regenerabilă este mai ieftină decât combustibilii fosili chiar și în Arabia Saudită CITEȘTE ȘI Energia regenerabilă este mai ieftină decât combustibilii fosili chiar și în Arabia Saudită

În cazul HSBC, modificarea reglementărilor afectează aproximativ 530 de angajați de la New York, adică aproape jumătate din personalul său din acest oraș, iar banca a vorbit cu ei cu privire la opțiunile lor, a declarat directorul de resurse umane de la HSBC, Mabel Rius. Potrivit acestuia, banca încearcă să lase cât mai multor angajați posibil opțiunea de a lucra de acasă, dacă doresc să facă asta.

În sfârșit, Barclays va cere miilor de angajați de la divizia sa globală de investment banking să lucreze cinci zile pe săptămână de la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienții, începând cu data de 1 iunie. Decizia coincide cu "noile politici de reglementare", a precizat banca britanică.

Băncile erau renumite drept unii din cei mai flexibili angajatori de pe Wall Street, permițând angajaților să continue să lucreze remote după pandemie. Modificările vin într-un moment în care Financial Industry Regulatory Authority, principala instanță de supervizare a sectorului de brokeraj din SUA, se pregătește să reintroducă regulile de dininatea pandemiei pentru monitorizarea locurilor de muncă, în săptămânile următoare.

Asta ar putea însemna sfârșitul muncii de acasă pentru mulți traderi și angajați ai băncilor, după ce șefii au ajuns la concluzia că lăsarea angajaților să lucreze de acasă, conform cadrului de reglementare impus de Finra, nu merită costurile sau necazurile.

Tensiunea provine din cerințele americane ca băncile să își monitorizeze angajații și să faciliteze inspecțiile periodice la locul de muncă. Atunci când a izbucnit pandemia de Covid-19, inițial organismele de reglementare au relaxat o parte din regulile lor pentru ca oamenii să poată lucra de acasă. Acum o parte din aceste relaxări urmează să fie eliminate.

Unele dintre marile bănci de pe Wall Street, precum Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co. și Goldman Sachs Group Inc., au revenit deja la munca de la birou timp de cinci zile pe săptămână. Însă unele bănci mai mici se laudă cu flexibilitatea pe care o oferă angajaților, care le poate oferi un avantaj în recrutarea și păstrarea de oameni talentați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
angajati