Germania renunță la taxa de solidaritate

Germania renunță la taxa de solidaritate
scris 12 aug 2019

Germania va renunța din 2021 la taxa de solidaritate, a anunțat luni ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, adăugând că doar câțiva contribuabili bogați vor continua să o plătească, transmit Reuters și Bloomberg.

Taxa de solidaritate a fost introdusă la începutul anilor '90 pentru a acoperi în principal costul reunificării Germaniei. În 2018, taxa a generat venituri totale de 18,9 miliarde de euro (21,2 miliarde de dolari), scrie Agerpres

GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz

Anunțul vine pe fondul creșterii presiunilor în vederea implementării unor măsuri de stimulare a celei mai mari economii europene, care se confruntă cu riscul unei recesiuni.

De asemenea, Olaf Scholz a dat asigurări că autoritățile de la Berlin pot implementa și alte măsuri ambițioase, cum ar fi cele de protejare a mediului, fără a face noi datorii.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
germania
taxa de solidaritate