Acțiunile Uber se prăbușesc cu 8%, după ce gigantul de ridesharing a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei

Acțiunile Uber se prăbușesc cu 8%, după ce gigantul de ridesharing a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei
scris 9 aug 2019

Acțiunile Uber se depreciază cu aproape 8% în tranzacțiile pre-market, după ce compania americană de ridesharing a raportat cea mai mare pierdere trimestrială de la lansarea operațiunilor.

Uber a înregistrat o pierdere de 5,24 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, față de un rezultat negativ de 878 milioane de dolari în perioada similară din 2018. Rezultatul include cheltuieli excepționale de 3,9 miliarde de dolari legate de listarea acțiunilor companiei la New York, operațiune derulată în luna mai.

Veniturile companiei au urcat cu 14%, până la aproximativ 3,17 miliarde de dolari, însă s-au situat sub așteptările analiștilor. Ritmul de creștere a fost cel mai slab din istoria companiei, scrie Bloomberg.

Uber a deschis în București cel mai mare centru de asistență pentru șoferi și curieri din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Uber a deschis în București cel mai mare centru de asistență pentru șoferi și curieri din Europa Centrală și de Est

Acțiunile Uber se depreciau cu 7,87% cu aproximativ două ore înaintea deschiderii oficiale a sesiunii de tranzacționare de astăzi, la 39,59 dolari/unitate, după ce anterior au coborât cu până la 8,6% față de referința de joi.

UPDATE: Titlurile companiei au început tranzacțiile cu un declin de 8,9%, care s-a mai temperat ulterior. În jurul orei 17:40 (ora României), acțiunile Uber erau cotate la 39,88 dolari, cu 7,2% sub referință.

Uber estimează o pierdere ajustată de 3 până la 3,2 miliarde de dolari pentru întreg anul în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
actiuni
rezultate
pierdere trimestriala
pierderi