Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați

Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați
scris 9 mai 2019

Schimbările de brand și strategie din ultimul an nu au ajutat Google, care are puțini abonați plătitori la serviciile sale de streaming muzical, comparativ cu liderii pieței.

Conform unor surse din piață citate de Bloomberg, Google ar avea 15 milioane de abonați care plătesc lunar pentru a avea acces nelimitat la bazele de melodii ale celor două servicii pe care le deține.

Google se află în plin proces de migrare a utilizatorilor de la un serviciu la altul, după ce anul trecut a decis să renunțe la Play Music și să lanseze YouTube Music.

YouTube Music încă nu este disponibil pe scară foarte largă, neputând fi accesat deocamdată nici în România. În același timp și probabil din acest motiv, Play Music continuă să funcționeze până când YouTube Music va fi disponibil peste tot.

Apple va anunța noutăți software majore luna viitoare CITEȘTE ȘI Apple va anunța noutăți software majore luna viitoare

Cifra înaintată de Bloomberg include și utilizatorii aflați în perioada de test - Google oferă acces gratuit pentru o perioadă celor care folosesc pentru prima oară unul din cele două servicii.

Comparativ cu Spotify, care a trecut pragul de 100 de milioane de utilizatori plătitori, și Apple, care are peste 50 de milioane de abonați, Google se află mult în urma acestora.

Pe de altă parte, 15 milioane de abonați plătitori pentru o companie care și-a obișnuit utilizatorii cu servicii gratuite poate fi considerat un semn pozitiv pentru viitor.

Google, care nu face public numărul exact al abonaților săi, nu a comentat informația. Oficialii companiei au spus totuși că în ultimul an numărul utilizatorilor plătitori a crescut cu 60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzica
google
youtube
spotify
apple