Google se pregătește să intre pe piața de retail banking

Google se pregătește să intre pe piața de retail banking
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 nov 2019

Gigantul american din domeniul internetului s-a aliat cu Citigroup și o cooperativă de credit din SUA în vederea furnizării de conturi curente utilizatorilor Google Pay.

Urmărește-ne și pe Google News

Google va lansa noul produs în 2020, scrie Bloomberg, care citează o persoană la curent cu proiectul.

Citigroup se va ocupa de majoritatea aspectelor necesare pentru deschiderea conturilor bancare, ce vor fi oferite prin intermediul Google Pay, serviciul de plăți și portofel digital furnizat de Google.

Conferința Profit.ro – Mai bine decât acum nu a fost niciodată. Ce spune profesorul Roubini despre resursele de creștere a economiei mondiale CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro – Mai bine decât acum nu a fost niciodată. Ce spune profesorul Roubini despre resursele de creștere a economiei mondiale

Preconizata intrare a Google pe piața de retail banking survine în contextul în care tot mai multe companii din Silicon Valley caută să își diversifice ofertele de servicii financiare, punând presiune pe bănci, care se confruntă cu posibilitatea de a-și pierde poziția dominantă în sectorul intermedierilor financiare.

Coșmarul pentru industria finanțelor este că gigantii tech ar putea replica succesul Alipay și WeChat din China, unde banii circulă prin canale digitale, fără a fi nevoie deloc de bănci.

Pentru a preîntâmpina un astfel de scenariu, marile bănci de pe Wall Street au început să încheie parteneriate cu companiile tehnologice. Printre exemplele recente, Goldman Sachs s-a aliat cu Apple în vederea furnizării de carduri de credit utilizatorilor, iar JPMorgan Chase a anunțat că lucrează la un portofel electronic, prin intermediul căruia clienții unor companii ca Airbnb sau Amazon vor avea acces la conturi bancare virtuale.

De asemenea, Facebook și-a anunțat în acest an intenția oficială de a intra pe piața serviciilor financiare, cu o criptomonedă și un sistem de plăți proprii. Proiectul a fost însă aspru criticat de oficiali guvernamentali și legislatori din întreaga lume, în contexul în care Facebook nu are un istoric bun în privința securității datelor personale ale utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
conturi bancare
parteneriat citigroup
google pay conturi curente