GRAFIC Băncile trag în jos bursa americană. Acțiunile PacWest și Western Alliance se prăbușesc

GRAFIC Băncile trag în jos bursa americană. Acțiunile PacWest și Western Alliance se prăbușesc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 mai 2023

Acțiunile americane se depreciază, trase în jos de sectorul bancar, în condițiile în care PacWest Bancorp și alți creditori regionali înregistrează noi corecții puternice, pe fondul îngrijorărilor privind soliditatea sistemului bancar, care a fost zguduit de cinci falimente în ultimele luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile PacWest s-au prăbușit cu până la 57% în tranzacțiile de astăzi, după ce banca a confirmat că se află în discuții cu potențiali investitori privind o potențială vânzare a activelor.

PacWest a transmis, într-un comunicat miercuri, că depozitele de bază au crescut în martie și că nu a înregistrat ieșiri neobișnuite de depozite în urma vânzării First Republic Bank, declarații care nu par însă să fi convins investitorii.

ULTIMA ORĂ Încă o bancă regională din SUA se confruntă cu prăbușirea acțiunilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Încă o bancă regională din SUA se confruntă cu prăbușirea acțiunilor

În jurul orei 18:20 (ora României), titlurile băncii se corectau cu 50%, până la prețul de 3,2 dolari. De la începutul anului, acțiunile PacWest au pierdut 86% din valoare.

Acțiunile Western Alliance Bancorp consemnau un recul de 39%, în urma unor relatări în presă potrivit cărora banca explorează mai multe opțiuni strategice, inclusiv o potențială vânzare.

Indicele bancar regional KBW a coborât cu până la 6,8%, ducând la 33% pierderile de la începutul anului, potrivit Bloomberg.

O altă bancă regională, First Horizon, a înregistrat scăderi de până la 40% astăzi, după ce a anunțat că a convenit să renunțe la un acord de fuziune cu Toronto-Dominion Bank, pe fondul incertitudinilor legate de aprobările de reglementare.

"Credem că băncile trăiesc un moment asemănător cu cel al GameStop, în care social media amplifică abordările netradiționale de evaluare a solvabilității", a comentat Jaret Seiberg, analist la TD Cowen.

Ucraina își scoate la vânzare companiile de stat, la prețuri mici, pentru a face rost de bani CITEȘTE ȘI Ucraina își scoate la vânzare companiile de stat, la prețuri mici, pentru a face rost de bani

"Acest lucru creează o profeție care se autoîmplinește și care presează prețurile acțiunilor, ceea ce duce apoi la mai multe întrebări", potrivit lui Seiberg.

Principalii indici bursieri de la New York se depreciau cu 0,3% până la 1% la ora menționată.

GRAFIC Băncile trag în jos bursa americană. Acțiunile PacWest și Western Alliance se prăbușesc

viewscnt
Afla mai multe despre
pacwest
prabusire actiuni banci sua
banci regionale sua
falimente bancare
bursa new york