Acțiunile Estée Lauder se prăbușesc. Gigantul american a deschis recent un centru tech la București

Acțiunile Estée Lauder se prăbușesc. Gigantul american a deschis recent un centru tech la București
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2023

Acțiunile Estée Lauder s-au prăbușit cu peste 20% pe bursă astăzi, după ce gigantul american din industria cosmetică, care a inaugurat recent, cum a anunțat atunci Profit.ro., un centru global de tehnologie la București, și-a redus previziunile de afaceri pentru a treia oară în șase luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estée Lauder a transmis că se așteaptă la scădere a vânzărilor cu aproximativ 10% până la 12% pentru anul fiscal care se va încheia în iunie, comparativ cu un declin de 5-7% preconizat anterior.

Revenirea mai lentă a călătoriilor pentru cumpărături în China provoacă "vânturi frontale semnificativ mai mari" decât era anticipat în urmă cu doar câteva luni, potrivit directorului general Fabrizio Freda.

Acțiunile Estée Lauder s-au prăbușit cu până la 21% în tranzacțiile de la New York, cel mai mult de când compania a devenit publică, în 1995.

CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter CITEȘTE ȘI CONFIRMARE LISTA - ANAF vine în premieră la BVB, cu acțiuni la aproape 100 de companii. Oferte la Banca Transilvania, BRD, UniCredit, OMV Petrom, Zarea, Bucur Obor, Antibiotice, Rompetrol, Alro, FP, SIF-uri, fostul hotel Inter

În jurul orei 17:50 (ora României), titlurile companiei consemnau un declin de 18,8%, până la prețul de 199,04 dolari, cea mai scăzută valoare din noiembrie anul trecut.

Previziunile mai pesimiste au luat Wall Street prin surprindere, întrucât proprietarul mărcilor Clinique, The Ordinary și Le Labo, printre altele, se luptă de luni de zile cu încetinirea vânzărilor în Asia, iar directorii pregătiseră deja analiștii pentru scăderi semnificative ale vânzărilor în anul fiscal curent, scrie Bloomberg.

Dar "nu am presupus o altă revizuire negativă a EPS (câștigul pe acțiune – n.r.) pentru anul fiscal 2023", potrivit analistului Rupesh Parikh de la Oppenheimer & Co.

Directorii Estée Lauder au declarat, în februarie, că se așteaptau la o revenire în actualul trimestru, care se încheie în iunie, în condițiile în care tot mai mulți cumpărători chinezi călătoresc în punctele fierbinți interne, inclusiv Hainan. Populara provincie insulară generează aproximativ 14% din vânzările Estée Lauder, potrivit estimărilor analiștilor de la TD Cowen.

Dar compania spune acum că nu va putea îndeplini nici măcar aceste așteptări reduse.

EXCLUSIV FOTO Familia Cihan, care amenajează muzeul dedicat președintelui turc Erdogan, intră pe piața rezidențială premium din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Cihan, care amenajează muzeul dedicat președintelui turc Erdogan, intră pe piața rezidențială premium din România

Excluzând unele elemente speciale, profitul Estée Lauder pentru anul fiscal curent este estimat acum în intervalul 3,29-3,39 dolari pe acțiune, mult sub câștigul de 4,97 dolari/acțiune prognozat de analiști.

Compania își redusese deja de două ori previziunile de profit și vânzări, citând condițiile adverse din China.

Fondată în 1946 la New York, Estée Lauder este a doua mare companie de cosmetice din lume, după L’Oreal.

Subsidiara din România, înființată în 1995, a obținut afaceri de 92,3 milioane de lei în 2021, ultimul an pentru care sunt disponibile date, și un profit net de 6,15 milioane de lei, cu circa 181 de angajați.

Cum a relatat Profit.ro, Estée Lauder a deschis, în aprilie, un centru global de tehnologie la București, mutare prin care își continuă expansiunea în domeniul soluțiilor digitale pentru industria cosmetică.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
estee lauder
prabusire actiuni
estimari profit
rezultate financiare
vanzari china
centru tehnologie estee lauder bucuresti