GRAFIC Bitcoin scade cel mai mult în aproape o lună, pe măsură ce optimismul declanșat de comentariile Fed se estompează

GRAFIC Bitcoin scade cel mai mult în aproape o lună, pe măsură ce optimismul declanșat de comentariile Fed se estompează
scris 5 mai 2022

Bitcoin se depreciază puternic joi, pe o piață în scădere, în condițiile în care optimismul observat pe piețele financiare în urma ședinței de miercuri a Rezervei Federale s-a estompat.

Cea mai populară criptomonedă s-a corectat cu până la 8,4% în tranzacțiile de astăzi, cea mai mare scădere intraday începând cu 11 aprilie, scrie Bloomberg. Bitcoin a atins un minim intraday de 36.639 dolari, înainte să revină peste pragul de 37.000 dolari.

În jurul orei 19:30 (ora României), bitcoin era cotat la 37.177 dolari, cu 7,54% sub referința de miercuri. Criptomoneda a avansat cu 5,3% în sesiunea de ieri, după ce banca centrală a înlăturat temerile cu privire la o înăsprire și mai agresivă a politicii monetare.

Shell a înregistrat un profit trimestrial record, susținut de creșterea prețului la petrol și gaze CITEȘTE ȘI Shell a înregistrat un profit trimestrial record, susținut de creșterea prețului la petrol și gaze

Rezerva Federală americană (Fed) a aprobat o creștere rară a ratei dobânzii de jumătate de punct procentual, decizie anticipată de piață, și a anunțat planuri de a-și restrânge portofoliul de active de 9 trilioane de dolari începând de luna viitoare. Prețurile activelor de risc au crescut după ce președintele Fed a spus că banca centrală “nu analizează activ” o majorare cu 75 de puncte de bază a dobânzilor.

Ether consemna un declin de 6,6% la ora menționată astăzi, Ripple (XRP) se deprecia cu 6,8%,  iar Litecoin și Dogecoin cu 8,1% și respectiv 5,3%. Avalanche și Solana, care au bifat printre cele mai mari creșteri miercuri, au scăzut cu până la 11% și, respectiv 8,2%. 

Și acțiunile americane se depreciază abrupt, trase în jos de sectorul tehnologic.

"Piața încă trebuie să digere impactul înăspririi politicii monetare asupra tuturor activelor de risc, iar criptomonedele ar putea suferi o lovitură puternică, pe măsură ce corelațiile" cu acțiunile americane cresc, a comentat Josh Lim, șeful departamentului de instrumente derivate al casei de brokeraj Genesis Global Trading din New York.

GRAFIC Bitcoin scade cel mai mult în aproape o lună, pe măsură ce optimismul declanșat de comentariile Fed se estompează

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
scadere bitcoin
fed
politica monetara
active risc