GRAFIC Raliul Bitcoin se poticnește spre finalul anului. Criptomoneda se depreciază cel mai mult din august

GRAFIC Raliul Bitcoin se poticnește spre finalul anului. Criptomoneda se depreciază cel mai mult din august
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 dec 2023

Bitcoin a înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimele aproape patru luni, în contextul în care investitorii își marchează profiturile, la finele unui an în care prețurile au crescut cu peste 150%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a depreciat cu până la 7,5% astăzi, cel mai mare declin intraday începând cu 18 august, potrivit Bloomberg.

În jurul orei 18:20 (ora României), bitcoin era cotat la 41.544 dolari pe platforma Bitfinex, în scădere cu 5,4% față de referința de vineri.

Societe Generale caută din nou pețitori pentru afacerea britanică de private banking CITEȘTE ȘI Societe Generale caută din nou pețitori pentru afacerea britanică de private banking

Monedele majore rivale au înregistrat, de asemenea, deprecieri, împingând un indice al celor mai mari 100 de criptomonede la minimul din 14 noiembrie.

“Levierul de pe piață a crescut semnificativ. Căderea actuală arată ca o reducere a îndatorării în piață, spre deosebire de un catalizator fundamental sub formă de știri”, a comentat Richard Galvin, cofondator al Digital Asset Capital Management, cu sediul în Sydney.

Datele Coinglass arată că poziții de tranzacționare cripto în valoare de aproximativ 405 de milioane de dolari, care pariau pe prețuri mai mari, au fost lichidate pe 11 decembrie – cel mai mare număr de la jumătatea lunii septembrie.

Bitcoin a avut o evoluție fulminantă în acest an, pe fondul așteptărilor ca autoritățile de reglementare să dea undă verde primelor fonduri tranzacționate la bursă din SUA care investesc direct în acest simbol, lărgind baza potențială a investitorilor în criptoactive.

Pariurile că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor în 2024 au contribuit, de asemenea, la alimentarea raliului.

ULTIMA ORĂ Bloomberg: Ciolacu spune că Bucureștiul ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Cere reuniune extraordinară a Consiliului JAI CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg: Ciolacu spune că Bucureștiul ar putea să ia în considerare decuplarea de Bulgaria pentru aderarea la Schengen. Cere reuniune extraordinară a Consiliului JAI

Investitorii așteaptă în această săptămână datele privind inflația din SUA și ultima ședință de politică monetară a Fed din 2023, ambele putând pune la încercare pariurile agresive pe eventuale reduceri ale ratelor dobânzilor în 2024.

"Este logic să vedem o anumită marcare a profiturilor", spune Tony Sycamore, analist de piață la IG Australia. Sycamore se așteaptă ca deprecierile spre intervalul 37.500 - 40.000 de dolari să fie "bine susținute" de investitorii care cumpără scăderile (buy the dip).

Bitcoin s-a apreciat cu peste 150% de la începutul anului, conducând o revenire mai amplă a activelor digitale, după o prăbușire de 1,5 trilioane de dolari a capitalizării de piață în 2022.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii bitcoin
scadere bitcoin
criptoactive
fed
reducere dobanzi fed