Bloomberg: Zona euro va intra în recesiune, pentru prima dată de la pandemie încoace

Bloomberg: Zona euro va intra în recesiune, pentru prima dată de la pandemie încoace

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 dec 2023
Zona euro va intra în prima recesiune de la pandemie, economia urmând să se contracte pentru al doilea trimestru consecutiv în ultimele luni ale anului, potrivit unui sondaj Bloomberg realizat în rândul analiștilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
O redresare ușoară este văzută la începutul anului 2024.
 
"Ne îndoim că ne aflăm la începutul unei reveniri. Provocările rămân puternice, în special cele care provin din creșterea masivă a dobânzilor", a declarat Joerg Angele, economist la Bantleon Bank. 
CONFIRMARE Banca Transilvania a depășit oferta Raiffeisen și este în discuții avansate pentru a cumpăra afacerea din România a OTP Bank CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Banca Transilvania a depășit oferta Raiffeisen și este în discuții avansate pentru a cumpăra afacerea din România a OTP Bank

Recesiunea din zona euro este infleunțată puternic de Germania, cea mai mare economie a Europei. Afectată de o criză bugetară și de o cerere globală slabă, este estimat ca țara să înregistreze o scădere economică de 0,2% în trimestrul al patrulea - pestet declinul de 0,1% prevăzut inițial.

Rezultatele sondajului contrastează cu previziunile din noiembrie ale Comisiei Europene, care anticipează că zona euro va reveni pe creștere în acest trimestru, ajutată de o scădere puternică a inflației și de o piață a locurilor de muncă robustă.
viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
pandemie
recesiune
bloomberg
germania