Guvernul Poloniei anunță măsuri de 60 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia

Guvernul Poloniei anunță măsuri de 60 de miliarde de dolari pentru a sprijini economia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat miercuri un pachet de măsuri fiscale în valoare de 212 miliarde de zloți (51,96 de miliarde de dolari) pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemia de coronavirus, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul de măsuri este echivalentul a aproximativ 9% din PIB-ul Poloniei, scrie Agerpres.

Cineplexx România își suspendă activitatea și amână investiția de la Târgu Mureș CITEȘTE ȘI Cineplexx România își suspendă activitatea și amână investiția de la Târgu Mureș

Efectul epidemiei asupra economiei poloneze ar putea fi mai sever decât criza financiară globală din 2008, a avertizat Morawiecki. Polonia este cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est.

Măsurile vor ajuta companiile care se confruntă cu dificultăți la plata salariilor, pentru a se evita concedierile, vor permite angajaților să-și amâne plățile contribuțiilor sociale și vor majora cheltuielile în infrastructură, a declarat premierul, într-un discurs televizat. De asemenea, firmele vor beneficia de garanții de credit și de amânarea plății datoriilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
coronavirus