Morgan Stanley: O recesiune globală este acum scenariul nostru de bază

Morgan Stanley: O recesiune globală este acum scenariul nostru de bază
scris 17 mar 2020

Economiștii Morgan Stanley afirmă că "scenariul de bază" al băncii americane prevede o recesiune globală, însă aceasta nu va fi, probabil, la fel de abruptă ca în cazul crizei financiare.

China va fi cea mai puternic lovită în primul trimestru, impactul asupra celorlalte economii urmând să devină mai pronunțat în următoarele trimestre, potrivit Bloomberg.

După tăierea de dobândă anunțată duminică de Rezerva Federală a SUA, Morgan Stanley estimează o dobândă medie globală de 0,48% în 2019, sub nivelul de la criza financiară.

FOTO SpaceX bate palma cu Space Adventures pentru o misiune privată pe orbita Pământului, la o altitudine record CITEȘTE ȘI FOTO SpaceX bate palma cu Space Adventures pentru o misiune privată pe orbita Pământului, la o altitudine record

Potrivit băncii de investiții, lucrurile ar putea fi chiar mai rele decât se estimează în prezent dacă efectele noului coronavirus vor dura mai mult decât prognozat și dacă piețele financiare vor fi paralizate din acest motiv. 

Economia Uniunii Europene ar putea să se contracte cu 1% în 2020 din cauza coronavirusului, se arată într-un document al Comisiei Europene, însă o serie de oficiali precum și estimările interne ale executivului comunitar sunt mult mai pesimiste și arată spre o contracție de până la 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
recesiune globala
bloomberg
recesiune
coronavirus