Industria financiară de la Londra primește o nouă lovitură

Industria financiară de la Londra primește o nouă lovitură
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2021

Operatorul bursier Intercontinental Exchange Inc. intenționează să își mute piața pentru certificatele europene de emisii de gaze cu efect de seră (EUA), cu o valoare de un miliard de euro pe zi, de la Londra în Olanda, dând o lovitură încercărilor Marii Britanii de a deveni o forță în finanțarea verde după Brexit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele ICE Futures Europe, Stuart Williams, a spus că decizia de a muta aceste afaceri în Uniunea Europeană va ajuta traderii și investitorii "să gestioneze riscurile la adresa prețurilor în cea mai eficientă manieră", scrie Agerpres.

Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice CITEȘTE ȘI Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice

Piața certificatelor europene de emisii de gaze cu efect de seră este o componentă cheie a eforturilor UE de combatere a schimbărilor climatice. ICE a precizat că volumul contractelor futures și opțiunilor tranzacționate s-a dublat începând din 2015.

Mutarea de la Londra în Olanda vine după ce perioada de tranziție de după Brexit s-a încheiat la 31 decembrie 2020, ceea ce a a afectat puternic tranzacțiile cu acțiuni europene efectuate la Londra. Acțiunile europene s-au mutat de la Londra la Amsterdam și Paris iar unele contracte derivate au părăsit complet Europa în favoarea platformelor de pe Wall Street.

Ultima decizie este o lovitură pentru încercarea Guvernului britanic de a deveni un centru pentru finanțarea sustenabilă. În viziunea sa pentru evoluția sectorului serviciilor financiare după Brexit, ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a declarat că vrea să facă din Marea Britanie "un lider mondial în utilizarea finanțării sustenabile".

Problema principală pentru piața certificatele de emisii de gaze cu efect de seră este lipsa unor decizii de "echivalență" din partea UE, care ar fi făcut mai ieftin și mai ușor pentru traderi să continue să facă tranzacții de la Londra. Chiar dacă oficialii din UE și Marea Britanie continuă să discute cum să coopereze în viitor cu privire la serviciile financiare, Bruxelles-ul a semnalat că nu se grăbește să ofere decizii de "echivalență" care ar permite firmelor britanice din Londra să ofere servicii financiare pe piața UE. Consecințele părăsirii UE au devenit o realitate pentru Marea Britanie, declara luna trecută comisarul european responsabil cu serviciile financiare, Mairead McGuinness.

viewscnt
Afla mai multe despre
intercontinental exchange inc.
brexit
certificate europene de emisii de gaze cu efect de seră