Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice

Porsche vrea ca până în 2030 majoritatea vehiculelor sale să fie electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2021

Până la finalul acestui deceniu, peste 80% din toate vehiculele vândute de Porsche Automobile Holding SE vor fi electrice, a afirmat directorul general Oliver Blume, într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Vor fi livrate vehicule pur electrice și hibride, în timp ce Porsche va continua să ofere modelul 911 cu motor cu combustie internă, dar care va putea folosi carburanți de sinteză, a explicat șeful producătorului de mașini premium sport, scrie Agerpres.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Anterior, oficialii Porsche anunțaseră că se așteaptă ca jumătate din vehiculele vândute până în 2025 să fie electrice.

În următorii cinci ani, Porsche va investi 15 miliarde de euro în electrificarea vehiculelor sale, a declarat Blume.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

La noua sa unitate de producție din Zuffenhausen (Stuttgart), Porsche a anunțat recent că a investit 700 de milioane de euro pentru fabricarea vehiculelor electrice, inclusiv Taycan, primul model exclusiv electric al Porsche. Taycan, al cărui preț de pornire este 80.000 de euro, a livrat anul trecut clienților peste 20.000 de unități.

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziția grupului la vehiculele electrice.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

Separat, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat publicației The Edge Weekly că Porsche AG înființează o fabrică în Malaezia, în parteneriat cu Inokom Corporation, o subsidiară a Sime Darby Motors - divizia auto a conglomeratului Sime Darby Bhd.

Inokom va construi noua unitate pentru Porsche în Kedah, iar Ministerul de Finanțe din Malaezia a aprobat deja subvențiile pentru această investiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
oliver blume
porsche