Inflația în zona euro, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, în februarie

Inflația în zona euro, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, în februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2020

Rata anuală a inflației în zona euro a încetinit la 1,2% în februarie, de la 1,4% luna precedentă, arată o estimare preliminară publicată marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în linie cu estimările analiștilor, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este cel mai redus nivel din ultimele trei luni și vine pe fondul scăderii prețurilor la energie, în urma extinderii epidemiei de coronavirus (Covid-19) pe plan global și a efectelor asupra economiei mondiale, scrie Agerpres.

UNNPR Procedura divorțului pe calea notarială rămâne în vigoare CITEȘTE ȘI UNNPR Procedura divorțului pe calea notarială rămâne în vigoare

Conform acestor cifre, inflația din zona euro este sub obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Încetinirea inflației în zona euro în februarie se explică în principal prin evoluția prețurilor la energie, care au înregistrat o scădere de 0,3%, după un avans de 1,9% luna precedentă. În schimb, prețurile la alimente, băuturi și țigări au urcat cu 2,2% (față de un avans de 2,1% luna precedentă), iar la servicii prețurile au crescut cu 1,6% (față de un avans de 1,5% luna precedentă).

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
zona euro