UiPath pregătește listarea la bursă

 UiPath pregătește listarea la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2020

Firma românească UiPath, un producător de software care anul trecut era evaluat la șapte miliarde de dolari, se apropie de o posibilă listare publică inițială (IPO) după ce a ajutat unele dintre cele mai mari companii americane să își automatizeze procesele de rutină, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie 2018, compania a fost evaluată de bănci la 120 miliarde dolari în vederea unei listări.

După ce anul trecut a obținut 568 milioane de dolari cu prilejul ultimei runde de strângere de fonduri, co-fondatorul și directorul general de la UiPath, Daniel Dines, vede noi oportunități de creștere. Intrarea la bursă ar putea avea loc chiar la începutul anului următor, în funcție de condițiile de piață și deciziile strategice, scrie Agerpres.

FOTO Recomandări transmise de Guvern împotriva coronavirus CITEȘTE ȘI FOTO Recomandări transmise de Guvern împotriva coronavirus

"Ne-am început călătoria de creștere în 2016 și dacă vă uitați la vârsta medie a unei companii care demarează un IPO este probabil șapte ani, așa că nu există motive de grabă. Trebuie să devii o companie publică la un moment dat pentru a permite angajaților tăi să obțină mai mult lichiditate, să le oferi opțiuni cu acțiuni. Suntem aproape de acest punct", a spus Daniel Dines, într-un interviu pentru Bloomberg.

Înființată în România în anul 2005 sub denumirea DeskOver și redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienți entități precum CIA, forțele navale ale SUA, McDonald's Corp, Duracell și Swiss Re. Compania avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari și a atras finanțare de la investitori precum Sequoia, CapitalG, Wellington Management, Sands Capital și alții.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
bursa