INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 50.000 dolari. Capitalizarea criptomonedelor trece de 2,3 trilioane dolari

INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 50.000 dolari. Capitalizarea criptomonedelor trece de 2,3 trilioane dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 sep 2021

Cotațiile bitcoin au revenit peste pragul psihologic de 50.000 de dolari în tranzacțiile de joi, pe fondul unui raliu extins pe piața criptomonedelor, ajunsă la o capitalizare de peste 2,3 trilioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai valoroasă monedă virtuală a atins un maxim intraday de 50.363 dolari în prima parte a zilei, susținută inclusiv de informații apărute în presă privind introducerea opțiunii de plată cu bitcoin în funcția “Tip Jar” (borcanul pentru bacșișuri) lansată recent de Twitter, prin care utilizatorii pot recompensa creatorii de conținut.

Prețul bitcoin a mai depășit, pentru scurt timp, pragul de 50.000 dolari/unitate pe 23 august, pentru prima oară din luna mai, după ce PayPal a anunțat că utilizatorii din Marea Britanie pot deține și face tranzacții cu criptomonede, extinzând la nivel internațional un serviciu lansat în SUA la finele lunii martie.

FOTO&DOCUMENTE Povestea \ CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENTE Povestea "uzinei" de Bitcoin a spălătoriei auto din incinta fabricii istorice de geamuri din Buzău

În jurul orei 17:40 (ora României), bitcoin se tranzacționa la 49.833 dolari pe platforma Bitfinex, fiind în creștere cu 5,30% față de referința de miercuri.

Dintre criptomonedele rivale, denumite generic altcoins, Ether se aprecia cu 1,1%, la 3.770 dolari, Cardano (ADA), a treia cea mai valoroasă monedă virtuală în funcție de capitalizare, avansa cu 4,78%, iar Ripple (XRP) era în urcare cu 3,87%.

Capitalizarea tuturor criptomonedelor aflate în circulație a crescut cu 5% în ultimele 24 de ore, la 2,32 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko.com, citate de Bloomberg.

INFOGRAFIC Bitcoin revine peste pragul de 50.000 dolari. Capitalizarea criptomonedelor trece de 2,3 trilioane dolari

Doi factori “fundamentali” susțin avansul bitcoin, spune Petr Kozyakov, cofondator și director executiv al rețelei globale de plăți Mercuryo: integrarea potențială a monedei de către Twitter ca opțiune de plată Tip Jar și lansarea oficială a Bitcoin ca mijloc legal de plată în El Salvador.

Congresul din El Salvador a adoptat, în iunie, o lege care transformă bitcoin în monedă legală, data oficială pentru intrarea în vigoare fiind stabilită pentru 7 septembrie.

“În timp ce ne așteptăm ca prețul de 50.000 dolari să se mențină, cumpărătorii de bitcoin exercită un optimism pentru un câștig chiar mai mare de preț până la sfârșitul anului”, remarcă Kozyakov.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
bitcoin 50000 dolari
criptomonede
twitter
tip jar
plata bitcoin
bacsis twitter