Bitcoin a fost adoptat ca mijloc de plată oficial în El Salvador

Bitcoin a fost adoptat ca mijloc de plată oficial în El Salvador
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Congresul din El Salvador a adoptat miercuri o lege care transformă bitcoin în monedă legală, o inițiativă fără precedent în lume, apărată de președintele Nayib Bukele cu scopul de a dinamiza creșterea economică a acestei țări din America Centrală, relatează AFP.

”Prezenta lege are ca obiect regularizarea bitcoin ca mijloc legal de plată, nerestricționat și nelimitat în orice tranzacție”, se arată în primul articol al textului, care pentru a deveni lege, este necesar să fie promulgat de către șeful statului, scrie News.ro

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Bukele și-a anunțat intenția de a legaliza bitcoin sâmbătă, cu scopul de a genera locuri de muncă și de a ”permite o includere financiară a mii de persoane care se află în afara economiei legale”.

El peciza că ”70% din populația (salvadoriană) nu are un cont în bancă și muncește în economia informală”.

În economia bazată pe dolar a El Salvador, trimiteri de bani de către salvadorieni din străinătate reprezintă o susținere importantă, și anume 22% din produsul intern brut (PIB).

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Bitcoin este un activ descentralizat și fără legătură directă cu economia reală, care are la bază tehnologii blockchain.

Această criptomonedă este foarte volatilă, însă interesul tot mai mare al unor instituții și întreprinderi considerate stabile contribuie la o promovare mai largă a monedei, dincolo de inițiați.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
el salvador