Izolată la domiciliu, lumea consumă mai puțin zahăr

Izolată la domiciliu, lumea consumă mai puțin zahăr
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2020

Închiderea la nivel global a restaurantelor, arenelor sportive și cinematografelor va face ca cererea de zahăr să scadă în sezonul actual, pentru prima dată în ultimele patru decenii, estimează firma de servicii de aprovizionare Czarnikow Group, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O dovadă în acest sens este scăderea vânzărilor unor mari producători de băuturi răcoritoare și dulciuri, precum Coca-Cola Co. și Nestle SA. Chiar dacă economiile încep treptat să se redeschidă, este neclar cât de repede își va reveni consumul, având în vedere că veniturile sunt în scădere, iar șomajul a crescut, scrie Agerpres.

HBO renunță la aplicațiile HBO Now și HBO Go pentru a face loc pentru HBO Max CITEȘTE ȘI HBO renunță la aplicațiile HBO Now și HBO Go pentru a face loc pentru HBO Max

Industria zahărului era deja sub asediu înainte de pandemia de coronavirus. Ritmul de creștere a cererii a încetinit în ultimii ani, pe măsură ce decidenții din mai multe economii emergente, precum Africa de Sud și Thailanda, au început să taxeze suplimentar băuturile răcoritoare care conțin zahăr și au sfătuit populația să își scadă consumul de carbohidrați, pe fondul îngrijorărilor cu privire la obezitate. Însă toate acestea nu au avut un impact la fel de mare precum carantina care a afectat cheltuielile realizate în afara casei. Iar acum recesiunea globală care se prefigurează afectează perspectivele pentru perioada următoare.

Numai în primele trei săptămâni din luna aprilie, vânzările Coca-Cola au scăzut cu aproximativ 25%, iar compania se așteaptă ca impactul pandemiei asupra rezultatelor sale în trimestrul al doilea să fie unul semnificativ.

Rivalul PepsiCo Inc. se așteaptă și el la scăderea cifrei de afaceri în trimestrul al doilea, iar în Germania, o importantă țară pentru consumul de zahăr, un grup de producători de dulciuri a informat că vânzările a jumătate din companiile membre au scăzut în perioada februarie - aprilie.

În aceste condiții, compania Czarnikow estimează că în sezonul actual consumul de zahăr va scădea cu 1,2%, până la 169,9 milioane tone. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zahar
coca cola