Liderii UE așteaptă noi reduceri ale livrărilor de gaze din Rusia și se pregătesc pentru o iarnă grea

Liderii UE așteaptă noi reduceri ale livrărilor de gaze din Rusia și se pregătesc pentru o iarnă grea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iun 2022
Liderii Uniunii Europene se pregătesc pentru noi reduceri ale livrărilor de gaze din Rusia și caută modalități de a atenua efectele crizei fără precedent, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Impactul invaziei Rusiei în Ucraina și al utilizării energiei ca armă de către aceasta a fost unul dintre subiectele principale de dezbatere în cadrul unei reuniuni a liderilor UE de vineri, după ce reducerile livrărilor de la Moscova au afectat 12 state membre și au împins Germania să ridice nivelul de risc privind gazele naturale.
Acțiunile americane reiau creșterile, în pofida temerilor privind o potențială recesiune CITEȘTE ȘI Acțiunile americane reiau creșterile, în pofida temerilor privind o potențială recesiune

"Avem obligația de a ne pregăti pentru cel mai rău scenariu și, într-adevăr, cel mai rău scenariu pentru Europa ar fi o întrerupere completă a livrărilor de gaze din Rusia către piețele europene", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis reporterilor Bloomberg, după încheierea summitului de două zile al UE.

"Este nevoie de coordonare la nivel european pentru a aborda un astfel de scenariu. Nu fiecare țară poate acționa de una singură", a adăugat acesta.
 
 
Cea mai mare economie a Europei se confruntă cu perspectiva fără precedent ca întreprinderile și consumatorii casnici să rămână fără energie, în condițiile în care președintele rus Vladimir Putin scade treptat livrările. Blocajul a escaladat după ce Gazprom a redus abrupt fluxurile prin gazoductul Nord Stream, la aproximativ 40%.

„Dacă Germania declară încă de acum că pe timpul iernii va avea o lipsă de gaz, impactul va fi enorm pentru atât pentru ea, cât și pentru toate celelalte țări europene”, a afirmat vineri premierul belgian Alexander De Croo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
gaze rusesti
bloomberg