Microsoft negociază achiziționarea Nuance Communications, tranzacție de 16 miliarde dolari

Microsoft negociază achiziționarea Nuance Communications, tranzacție de 16 miliarde dolari
scris 12 apr 2021

Microsoft Corp este în negocieri avansate pentru a achiziționa firma de inteligență artificială și tehnologie de recunoaștere a vorbirii Nuance Communications, o tranzacție evaluată la aproximativ 16 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters și Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Conform discuțiilor legate de preț, Nuance ar putea fi evaluată la aproximativ 56 dolari pe acțiune, o primă de 26% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere de vineri, iar un acord ar putea fi anunțat în cursul zilei de luni, susțin sursele.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Tehnologia de recunoaștere a vorbirii a firmei din Burlington, Massachusetts, a ajutat la lansarea asistentului vocal Siri al celor de la Apple. De asemenea, compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătății la industria auto, scrie Agerpres.

Ar fi a doua mare tranzacție a Microsoft, după ce în 2016 a plătit 26,20 miliarde de dolari pentru acționarea rețelei LinkedIn.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Reprezentanții Microsoft și Nuance nu au dorit să comenteze informația.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Anul acesta acțiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră se apropie de 13 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piață este de aproximativ 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaștere vocală Dragon, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2020 un profit net de 91 milioane de dolari, și venituri de 1,48 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
nuance communications