Noile iPhone-uri vor aduce mai multe noutăți pe partea multimedia

Noile iPhone-uri vor aduce mai multe noutăți pe partea multimedia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2021

iPhone 13 va reprezenta un upgrade minor, comparativ cu modelul anterior, motiv pentru care Apple încearcă să compenseze cu câteva îmbunătățiri software în ceea ce privește captura video și foto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform surselor Bloomberg, seria de iPhone pe care Apple o va prezenta în toamnă, care, cel mai probabil, se va numi iPhone 13, va veni cu trei noi funcții care vizează filmarea și fotografiile.

Cele trei sunt “Cinematic Video”, captura video ProRes și o serie de opțiuni noi în ceea ce privește prelucrarea fotografiilor.

Google își va construi un nou centru în Silicon Valley CITEȘTE ȘI Google își va construi un nou centru în Silicon Valley

Cinematic Video va fi nou mod de captură video, în formatul portret (cu telefonul ținut vertical). Acesta va încerca să îmbunătățească acest fel de filmări cu mai multe artificii tehnice, printre care blurarea fundalului.

ProRes este o facilitate care promite mai multă flexibilitate în editarea filmărilor. Din câte se pare, va fi corespondentul pentru video al funcției foto ProRAW de anul trecut.

În ceea ce privește prelucrarea fotografiilor, va exista un set de opțiuni de editare care va funcționa într-un mod similar filtrelor, însă, modificările nu se vor aplica în întregime imaginii, ci doar anumitor elemente, alese de utilizator.

Dincolo de îmbunătățirile software, care, cel mai probabil, vor fi disponibile doar pe noua serie de iPhone-uri (chiar dacă ar putea fi implementate și pe modelele mai vechi), noile iPhone-uri vor veni cu un număr mic de noutăți.

În afara clasicului upgrade de chipset, iPhone 13 ar urma să aibă un breton mai mic și un ecran cu o rată de refresh de 120Hz. Noua serie va fi compusă din trei modele similare ca dimensiuni cu cele de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
foto
video