Ouăle produse pe bază de fasole Mung sunt pe punctul de a intra pe piața din Europa

Ouăle produse pe bază de fasole Mung sunt pe punctul de a intra pe piața din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Producătorul de alimente alternative Eat Just Inc. a mai făcut un pas pentru vânzarea ouălor sale produse din fasole Mung pe piața din Europa, o piață cheie pentru produsele alimentare pe bază de plante, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a decis că produsul este sigur, ceea ce deschidea calea companiei Eat Just de a accesa piața europeană a ouălor, evaluată la 9,2 miliarde de euro. Eat Just își comercializează deja ouăle sale pe bază de plante în America de Nord, America Latină și unele părți din Asia, inclusiv China, iar în 2022 mizează pe intrarea pe piețele din Marea Britanie și Europa, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Vânzările de alternative la produsele alimentare de origine animală sunt în creștere, pe măsură ce preocupările legate de protejarea mediului, sănătate și bunăstarea animalelor îi determină pe europeni să își reducă consumul de carne de vită sau porc. Până acum piața a fost dominată de carnea și laptele produse pe bază de plante dar din ce în ce mai multe strat-up-uri și companii alimentare dezvoltă brânză sau ouă pe bază de plante.

Eat Just procesează fasolea Mung într-o pudră și ulterior utilizează acizii pentru a separa proteina din care este realizat produsul Just Egg. Compania a anunțat la începutul acestui an că a vândut echivalentul a 100 de milioane de ouă.

"Credem că piața europeană este cel puțin la fel de mare ca și cea din SUA și posibil chiar mai mare deoarece există o atitudine mai favorabilă cu privire la importanța alimentației sustenabile", a declarat directorul Eat Just, Josh Tetrick.

EFSA a ajuns la concluzia că proteina obținută din fasolea Mung este sigura dar a subliniat că aceasta nu ar trebui să fie singura proteină din dietă. Deși conținutul de proteine ar putea fi similar, ouăle Eat Just au un conținut mai redus de aminoacizi esențiali decât ouăle de găină, a precizat directorul științific de la EFSA, Antonio Fernandez Dumont.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Urmează acum ca Executivul comunitar să aprobe decizia EFSA, procedură care în mod normal durează aproximativ șase luni. De asemenea, Comisia Europeană va lua o decizie cu privire la condițiile de utilizare și etichetarea produsului.

Alte ouă produse pe bază de proteină din plante disponibile în Europa sunt cele ale firmei Zero Egg, care folosește proteina din năut și cartofi. De asemenea, gigantul Nestle SA introduce și el ouă pe bază de proteină din plante sub marca Garden Gourmet.

viewscnt
Afla mai multe despre
mung
oua