Patru țări membre UE cer emisii zero pentru camioane, autobuze și autocare

Patru țări membre UE cer emisii zero pentru camioane, autobuze și autocare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Țările de Jos cer ca Uniunea Europeană să aibă ca obiectiv emisii zero ale vehiculelor utilitare grele, pentru a aduce acest sector poluant în linie cu țintele sale de neutralitate climatică, se arată într-un document consultat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană ar trebui să stabilească ca obiectiv reducerea cu 100% a emisiilor de la noile camioane, autobuze și autocare, se arată în document, care este sprijinit și de Belgia, Danemarca și Luxemburg. La reuniunea care ar urma să aibă loc luna viitoare, Comisia Europeană ar trebui să prezinte reglementări privind un transport ecologic, și ar trebui să includă obiective mai ambițioase pentru 2030, susțin cele patru țări, scrie Agerpres

Alphabet, compania-mamă a Google, declanșează concedierile, mii de persoane pleacă CITEȘTE ȘI Alphabet, compania-mamă a Google, declanșează concedierile, mii de persoane pleacă

"Actualele ținte de reducere a emisiilor de CO2 se aplică doar unui procent redus de vehicule comerciale de marfă, astfel încât aproape 35% din emisii rămân în afara domeniului de aplicare. este extrem de necesară o revizuire ambițioasă a obiectivelor", se arată în document.

Propunerea vine după acordul care prevede interzicerea efectivă a mașinilor cu motoare pe combustie în UE, din 2035. Dar reducerea emisiilor la vehiculele utilitare grele este mult mai dificilă, tehnologiile pe bază de hidrogen fiind încă în stadiu preliminar.

Sectorul este responsabil pentru aproximativ un sfert din emisiile de CO2 din transportul rutier din UE, nivelul de poluare sporind semnificativ în ultimul deceniu.

În prezent, producătorii de camioane trebuie să se asigure că emisiile sunt reduse cu 15% până în 2025 și cu 30% până în 2030.

Cele patru țări susțin că actualele negocieri privind stațiile de încărcare și de realimentare reprezintă o oportunitate pentru reducerea emisiilor vehiculelor utilitare grele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
camioane
autobuze
diesel