Percheziții de amploare la birourile Wirecard, prezent și în România, subiectul unui scandal contabil

Percheziții de amploare la birourile Wirecard, prezent și în România, subiectul unui scandal contabil
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2020

Procuratura germană a declanșat astăzi percheziții la birourile procesatorului de plăți Wirecard, prezent și în România, în contextul scandalului contabil legat de dispariția a 1,9 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Perchezițiile au vizat, pe lângă sediul central din Ascheim (Munchen), alte patru proprietăți ale companiei, inclusiv din Austria.

12 procurori și 33 de polițiști efectuează percheziții în dosarul cu privire la dispariția a 1,9 miliarde de euro, care a condus și la arestarea fostului CEO Markus Braun, eliberat în schimbul unei acuțiuni de 5 milioane de euro.

Digitalizarea sistemului fiscal - conectarea caselor de marcat, SAF-T, plăți mai simple, sitre-uri noi la ANAF și Finanțe CITEȘTE ȘI Digitalizarea sistemului fiscal - conectarea caselor de marcat, SAF-T, plăți mai simple, sitre-uri noi la ANAF și Finanțe

Compania germană a solicitat intrarea în insolvență săptămâna trecută, pe fondul scandalului contabil.

În urmă cu două săptămâni, compania a anunțat că auditorii nu au putut identifica 1,9 miliarde de euro în numerar, iar două bănci asiatice unde ar fi trebuit să fie depozitați banii au negat existența unei relații de afaceri cu compania germană.

Ulterior, reprezentanții companiei au confirmat că, cel ma probabil, banii nu au existat decât pe hârtie.

Scandalul a izbucnit după ce auditorul Ernst & Young nu a găsit suficiente dovezi cu privire la existența a 1,9 miliarde de euro în registrul contabil al Wirecard, bani care ar fi trebuit să fie depozitați la băncile filipineze BDO Unibank și Bank of the Philippine Islands. Raportul Ernst & Young a confirmat concluziile unui audit extern efectuat de KPMG în luna aprilie.

Fondat în 1999 în orașul german Ascheim, grupul Wirecard este unul dintre jucătorii majori pe piața serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați la nivel global, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
perchezitii wirecard
ancheta wirecard
fonduri lipsa wirecard
procesator plati