Persoanele care solicită o viză pentru SUA vor trebui să menționeze și conturile de pe rețelele de socializare

Persoanele care solicită o viză pentru SUA vor trebui să menționeze și conturile de pe rețelele de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2019

Statele Unite ale Americii le solicită, începând cu această lună, persoanelor care vor viză să menționeze ce conturi au pe rețelele de socializare, un demers care întărește măsurile de securitate aplicate imigranților, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiativa a fost propusă anul trecut și va fi aplicată începând cu această lună, în baza unui ordin, semnat în 2017 de președintele Donald Trump, prin care solicitanții de vize sunt verificați sever, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat, scrie News.ro.

Prognoză specială pentru București: Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, până marți dimineața CITEȘTE ȘI Prognoză specială pentru București: Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii, până marți dimineața

Aproximativ 14 milioane de turiști și 710.000 de imigranți care ajung în SUA vor fi afectați de această decizie, conform autorităților americane.

Oficialul de la Casa Albă a motivat această măsură prin faptul că securitatea națională este pe primul plan și orice solicitant sau imigrant este verificat, inclusiv în ceea ce privește istoricul călătoriilor, informații despre membri familiilor, adresele unde a locuit.

American Civil Liberties Union nu a fost de acord cu acest demers, argumentând prin faptul că ar putea crea "un mediu propice pentru discriminare". 

viewscnt
Afla mai multe despre
viza sua
retele sociale