Petrolul crește, pe fondul speculațiilor privind ridicarea restricțiilor anti-Covid în China

Petrolul crește, pe fondul speculațiilor privind ridicarea restricțiilor anti-Covid în China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2022

Cotațiile petrolului cresc marți, pe fondul speculațiilor referitoare la o eventuală relaxare a restricțiilor anti-Covid în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Petrolul Brent a atins un maxim intraday de 95,55 dolari/baril, după ce o postare neverificată pe rețelele de socializare a declanșat speculații potrivit cărora Beijingul se pregătește să renunțe la politica sa Covid-0 începând cu luna martie, în pofida faptului că Ministerul de Externe a declarat că nu are cunoștință de un astfel de plan.

Deprecierea dolarului în raport cu un coș de valute rivale a susținut, de asemenea, prețurile, potrivit Bloomberg și MarketWatch.

OPEC: Lumea nu poate trăi fără petrol, cererea va continua să crească CITEȘTE ȘI OPEC: Lumea nu poate trăi fără petrol, cererea va continua să crească

În jurul orei 18:00 (ora României), petrolul Brent se aprecia cu 1,8% pe bursa ICE Futures Europe, la 94,46 dolari/baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), referința americană, era cotat la 88,18 dolari/baril, în creștere cu 1,9% față de prețul consemnat la închiderea tranzacțiilor luni.

"Potențialele modificări ale politicii chineze privind Covidul - reale sau speculate - vor crea volatilitate în tranzacționarea țițeiului", a comentat Rebecca Babin, trader senior pe energie la CIBC Private Wealth Management. Babin a atenționat, însă, că mișcarea în sus ar fi mult mai semnificativă dacă "investitorii ar crede într-adevăr că China își schimbă politica”.

Prețurile petrolului au încheiat luna octombrie cu câștiguri consistente (+7,8% pentru Brent și +8,9% pentru WTI), în contextul în care OPEC și aliații săi au convenit să reducă producția comună cu 2 milioane de barili/zi începând din această lună.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
covid-0 china
relaxare restrictii covid china
cerere titei