Prețurile gazelor în Europa scad pentru a cincea zi consecutiv, după majorarea importurilor de gaze naturale lichefiate

Prețurile gazelor în Europa scad pentru a cincea zi consecutiv, după majorarea importurilor de gaze naturale lichefiate
scris 7 iun 2022

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a cincea zi consecutiv, traderii fiind mai îngrijorați de cererea redusă decât de riscurile de aprovizionare din Rusia, transmite Bloomberg.

Comenzile arată că livrările rusești spre Germania prin gazoductul Nord Stream ar putea scădea din nou marți, după declinul din weekend. De asemenea, livrările din Germania spre Polonia s-au redus la zero la începutul zilei. Operatorul Nord Stream a anunțat, luni, că toată capacitatea este disponibilă și fluxurile actuale depind de solicitările clienților, arată Digi 24.

Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută de români sub numele de buy-back. Mai multe mărci sunt excluse CITEȘTE ȘI Dacia lansează platforma de trade-in, cunoscută de români sub numele de buy-back. Mai multe mărci sunt excluse

La bursa de la Amsterdam, cotațiile futures la gaze cu livrare în luna iulie înregistrau marți dimineața un declin de 4,3%, ulterior scăderea atenuându-se la 2,9%, până la 80,20 de euro pentru un MWh.

În ultimele zile, piața s-a calmat semnificativ, deoarece consumul s-a redus, în urma vremii favorabile, și a livrărilor masive de gaze naturale lichefiate (GNL), mai scrie Bloomberg, citat de Agerpres. Disputele privind solicitările Moscovei de a cere plata în ruble pentru livrările de gaze rusești par să se fi încheiat. În timp ce fluxurile către anumiți cumpărători, care au refuzat plata în ruble, au fost oprite, este puțin probabil ca Gazprom să impună acum noi reduceri, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Europa a majorat importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a face față reducerii livrărilor rusești. Pe continent, aprovizionarea cu gaze de la terminalele de import a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret