Primii trei furnizori globali de servicii petroliere au anunțat, în mai puțin de 24 ore, că nu mai investesc în Rusia

Primii trei furnizori globali de servicii petroliere au anunțat, în mai puțin de 24 ore, că nu mai investesc în Rusia

Sursa: Bloomberg

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2022

Cei mai mari trei furnizori de servicii petroliere din lume, Schlumberger, Halliburton Co. și Baker Hughes Co. au anunțat în mai puțin de 24 de ore că nu mai investesc și-și suspendă activitățile viitoare pe piața rusă ca răspuns la invazia Ucrainei de către președintele Vladimir Putin. Decizia acestora este o lovitură dură dată economiei și bugetului Rusiei, care depind de veniturile din exportul de petrol și gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Baker Hughes Co. este, potrivit Bloomberg, ultima companie din topul primilor trei furnizori de servicii petroliere care și-a anunțat decizia de a opri operațiunile viitoare în Rusia, compania precizând sâmbătă că nu va mai efectua noi investiții, dar că va continua activitățile pe care le are în prezent pe această piață.

Vineri seară, Schlumberger, cel mai mare furnizor de servicii petroliere din lume a efectuat un anunț similar.

Halliburton, a doua mare companie de servicii petroliere din lume, își suspendă activitatea din Rusia CITEȘTE ȘI Halliburton, a doua mare companie de servicii petroliere din lume, își suspendă activitatea din Rusia

„Criza din Ucraina ne îngrijorează profund și sprijinim ferm o soluție diplomatică. Condamnăm violența și inimile noastre se îndreaptă către oamenii și familiile celor afectați”, a declarat directorul executiv al Baker Hughes, Lorenzo Simonelli.

Halliburton Co., cel mai important furnizor mondial de servicii de fracturare hidraulică, este singurul furnizior care a suspendat inclusiv operațiunile curente, nu numai pe cele viitoare.

Halliburton a urmat exemplul marilor producători globali de petrol și gaze, BP Plc, Shell Plc sau Exxon.

Baker Hughes, care generează până la 5% din veniturile sale totale din Rusia, a primit aprobarea consiliului său de administrație la începutul săptămânii, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Cheltuielile pentru explorarea combustibililor fosili în regiunea care include Rusia și fosta Uniune Sovietică erau deja de așteptat să crească într-un ritm mai lent decât în restul lumii, potrivit unui raport Evercore ISI din decembrie.

Schlumberger a recunoscut la începutul acestei luni că invazia rusă din Ucraina va avea un impact asupra veniturilor companiei.

Baker Hughes are, potrivit analiștilor citați de Bloomberg, a doua cea mai mare expunere pe piața rusă, după Schlumberger.

Halliburton generează aproximativ 2% din veniturile sale din Rusia, potrivit JPMorgan Chase & Co.

viewscnt
Afla mai multe despre
schlumberger
halliburton
baker hughes
rusia
investiții