Producători auto din SUA, afectați de condițiile meteo nefavorabile

Producători auto din SUA, afectați de condițiile meteo nefavorabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2021

Ford închide uzina din Kansas, Missouri, unde este produs cel mai bine vândut model, camioneta F-150, din cauza lipsei gazelor naturale provocată de vremea neobișnuit de rece cu care se confruntă cea mai mare parte a Statelor Unite, transmit CNN și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Marți, peste 4 milioane de persoane au rămas fără curent electric în Texas, după ce un val de frig a forțat operatorul de rețea electrică al acestui stat american să impună întreruperi prin rotație ale electricității din cauza cererii mai mari de energie, scrie Agerpres.

Adidas a demarat procesul de vânzare a mărcii Reebok CITEȘTE ȘI Adidas a demarat procesul de vânzare a mărcii Reebok

"Pentru a ne asigura că minimizăm folosirea gazelor naturale, care sunt esențiale pentru a încălzi locuințele oamenilor, am decis să oprim operațiunile timp de o săptămână, din 13 februarie, și ne așteptăm să revenim la normal din 22 februarie", se arată în comunicatul Ford.

Săptămâna aceasta, prețurile gazelor naturale și petrolului au crescut semnificativ, după ce vremea severă a întrerupt operațiunilor normale din Bazinul Permian din Texas.

De asemenea, producătorul auto american General Motors a confirmat că marți a renunțat la un schimb la patru fabrici din Tennessee, Indiana, Kentucky și Texas, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Compania Stellantis (fostul Fiat Chrysler) a închis tot din cauza vremii fabrica din Ohio, în timp ce grupul nipon Toyota a renunțat la un schimb la unitățile sale din Kentucky, Indiana, Mississippi, Texas și Virginia de Vest, iar Nissan a anulat activitatea uzinelor din Tennessee și Mississippi.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
gaze naturale
kansas